Mike Verweij voorziet vuil plannetje van Erik ten Hag: ‘Dat moet hij natuurlijk nooit willen’ | OneFootball

Mike Verweij voorziet vuil plannetje van Erik ten Hag: ‘Dat moet hij natuurlijk nooit willen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 June 2024

Mike Verweij voorziet vuil plannetje van Erik ten Hag: ‘Dat moet hij natuurlijk nooit willen’

Article image:Mike Verweij voorziet vuil plannetje van Erik ten Hag: ‘Dat moet hij natuurlijk nooit willen’
Article image:Mike Verweij voorziet vuil plannetje van Erik ten Hag: ‘Dat moet hij natuurlijk nooit willen’

© IMAGO

Ruud van Nistelrooij gaat vermoedelijk aan de slag als de nieuwe assistent-trainer van Erik ten Hag bij Manchester United. De topspits van weleer had ook de optie om bij onder meer Burnley aan de slag te gaan als hoofdtrainer, maar geeft de voorkeur aan een terugkeer bij Manchester United. Mike Verweij en Valentijn Driessen snappen niets van zijn besluit.


OneFootball Videos


“De reden waarom hij door Ten Hag die kant opgehaald wordt, is natuurlijk om een extra schildje te zijn voor Ten Hag”, zegt Verweij dinsdag in Kick-Off van De Telegraaf. De Ajax-watcher weet dat Van Nistelrooij een grootheid is en daarmee voor extra krediet kan zorgen voor Ten Hag: “Ja, dat moet Ruud van Nistelrooij nooit willen.”

Volgens Driessen is het niet voor het eerst dat Van Nistelrooij gelinkt wordt aan Manchester United: “Toen Ten Hag ging, viel zijn naam ook al een keer. Dat zag hij toentertijd niet zitten. Hij toonde zich altijd heel ambitieus en was klaar voor een job als hoofdtrainer, en dan het liefst in de landen waar hij gespeeld heeft.” Van Nistelrooij werd vervolgens genoemd bij Burnley: “Een club die meestal goed is voor oud spelers, een club is die aan de weg timmert en terug wil naar de Premier League. Dan vind ik het onbegrijpelijk dat hij kiest voor een klus als tweede of derde assistent van Erik ten Hag. Terwijl je hoofdtrainer kan worden bij Burnley.”

“Je hebt toch bepaalde ambities”, gaat Driessen verder. Verweij: “Wat je doet door naar Manchester United te gaan, is het krediet van Ten Hag te vergroten. Hij krijgt dan gewoon meer krediet dan hij nu heeft. Laat je je daarvoor gebruiken?” Driessen ziet een andere reden: “Tenzij je contractueel laat vastleggen dat jij de opvolger wordt van Erik ten Hag. Dat is dan een ander verhaal.” Presentator Pim Sedee gelooft dat het voor Van Nistelrooij als thuiskomen voelt en dat hij wellicht waarde hecht aan zijn oude omgeving. “Maar Burnley ligt vlakbij Manchester”, redeneert Driessen. “Wat let je om daar hoofdtrainer te worden?”

Van Nistelrooij geldt als een clubicoon van United en speelde liefst 219 duels voor the Red Devils. Daarin wist de oud-spits 150 keer te scoren en 30 assists te leveren. Van Nistelrooij won met de club onder meer een landskampioenschap en een FA Cup. In het seizoen 2002/03 wist hij zich bovendien te kronen tot topscorer van zowel de Premier League als de Champions League.

View publisher imprint