Stefan de Vrij kan vertrekken bij Inter: ‘Zijn bereid om te luisteren naar voorstellen’ | OneFootball

Stefan de Vrij kan vertrekken bij Inter: ‘Zijn bereid om te luisteren naar voorstellen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 July 2024

Stefan de Vrij kan vertrekken bij Inter: ‘Zijn bereid om te luisteren naar voorstellen’

Article image:Stefan de Vrij kan vertrekken bij Inter: ‘Zijn bereid om te luisteren naar voorstellen’
Article image:Stefan de Vrij kan vertrekken bij Inter: ‘Zijn bereid om te luisteren naar voorstellen’

© IMAGO

Stefan de Vrij mag Inter nog deze zomer verlaten. De centrale verdediger werd eerder nog genoemd bij PSV, maar zou ook in de belangstelling staan van clubs uit Saoedi-Arabië. Een vertrek kan voor Inter interessant zijn, aangezien de verdediger nog een contract heeft tot medio 2025 en dus volgend jaar gratis de deur uit kan lopen.


OneFootball Videos


“Ik kan alleen maar zeggen dat De Vrij een belangrijke speler is voor Inter en een uitstekend EK speelt”, begint sportief directeur Piero Ausilio van Inter over een mogelijk vertrek van de verdediger. Volgens Ausilio is het de bedoeling dat De Vrij in principe ook komend seizoen onderdeel uitmaakt van de Italiaanse landskampioen, maar dat de club bereid is om mee te werken aan een vertrek. “Als hij dan voorstellen in overweging wil nemen, zijn we hier om te luisteren. Stefan is een belangrijke speler en het liefst houden wij hem nog een seizoen.”

De Vrij leek vorig jaar al transfervrij op weg naar de uitgang, maar zette in juli alsnog zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2025. De 62-voudig international was dit seizoen, mede door blessureleed, niet onomstreden onder Simone Inzaghi. De Vrij kwam uiteindelijk in totaal 33 duels in actie, hiervan begon hij er 23 in de basis. Tien duels bleef hij zelfs negentig minuten lang op de bank.

Eerder meldde La Gazzetta dello Sport dat Inter zijn defensie wilde verjongen en dat daardoor de rol van De Vrij in Milaan volgend seizoen wederom klein zou zijn. De Italiaanse sportkrant linkte de Oranje-international aan een terugkeer naar Nederland, waar Feyenoord en PSV geïnteresseerd zouden zijn in zijn komst.

Hoewel de interesse van PSV en Feyenoord door diverse Nederlandse journalisten werd ontkend, bevestigde zaakwaarnemer Federico Pastorello eerder dat er sprake is geweest van belangstelling uit de top van de Eredivisie. "Stefan is door verschillende grote Nederlandse clubs benaderd", laat de belangenbehartiger weten in gesprek met Sky Italia.

View publisher imprint