Dit moet de nieuwe club van Jahanbakhsh worden na vertrek bij Feyenoord | OneFootball

Dit moet de nieuwe club van Jahanbakhsh worden na vertrek bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 September 2024

Dit moet de nieuwe club van Jahanbakhsh worden na vertrek bij Feyenoord

Article image:Dit moet de nieuwe club van Jahanbakhsh worden na vertrek bij Feyenoord
Article image:Dit moet de nieuwe club van Jahanbakhsh worden na vertrek bij Feyenoord

© IMAGO

Alireza Jahanbakhsh is nog altijd clubloos sinds zijn vertrek bij Feyenoord na afgelopen seizoen. De Iraanse buitenspeler werd bij onder meer Ajax en ook Feyenoord genoemd als mogelijke versterking, maar zit nog altijd zonder club. De Career Advice Tool van SciSports toont aan wat de beste bestemming voor Jahanbakhsh is.


OneFootball Videos


"Ik heb in juni samen met Ali getraind”, zei voormalig teamgenoot Kostas Lamprou onlangs bij ESPN. De Griekse doelman gaf aan dat Jahanbakhsh toe was aan een nieuwe stap na zijn vertrek bij Feyenoord: “Het liefst wil hij een stap maken. Hij zei: mijn tijd is eigenlijk op bij Feyenoord. Het is een hele respectvolle jongen. Ik denk dat hij er wel voor open zou staan als Feyenoord terugkomt. Ik zou het heel leuk vinden als hij weer bij Feyenoord gaat voetballen. Het is een hele goede voetballer. Op en top prof. Die kan Feyenoord goed gebruiken."

De 31-jarige Iraniër is transfervrij sinds zijn contract in Rotterdam deze zomer afliep. Uiteindelijk speelde Jahanbakhsh 106 duels voor Feyenoord, waarin hij 17 keer scoorde en 16 assists leverde. Onder Arne Slot groeide de aanvaller in zijn eerste jaar uit tot een vaste kracht, maar daarna moest hij vaker genoegen nemen met een rol als reserve. Na 23 optredens vorig seizoen liep Jahanbakhsh uit zijn contract en werd er besloten om deze niet te verlengen.

De MLS lonkt

Nu Jahanbakhsh enkele maanden na zijn vertrek bij Feyenoord nog altijd zonder club zit, zal het voor hem een stuk lastiger worden om een nieuwe werkgever te vinden. De Career Advice Tool van SciSports laat dan ook zien dat de beste bestemmingen voor de 86-voudig international niet in Europa liggen. Noord-Amerika springt er met kop en schouders boven uit voor Jahanbakhsh.

Want Inter Miami heeft volgens het voetbaldatabureau de hoogste Club Fit met de voormalig speler van onder meer NEC en AZ. Jahanbakhsh zou naar Inter Miami moeten gaan omdat het hem de kans biedt om zijn carrière een nieuwe impuls te geven in een groeiende competitie zoals de Major League Soccer (MLS). Bij Inter Miami kan hij een prominente rol spelen en meer speelminuten krijgen, wat zijn ontwikkeling en zichtbaarheid voor onder meer de nationale ploeg ten goede kan komen. Bovendien is de levenskwaliteit in Miami hoog, wat een aantrekkelijk aspect kan zijn voor zowel zijn professionele als persoonlijke leven.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Vancouver Whitecaps kan worden gezien als een prima alternatief. Ten eerste biedt Vancouver Whitecaps hem de mogelijkheid om een sleutelrol te spelen in een team dat in opbouw is, wat meer speelminuten en verantwoordelijkheid zou betekenen dan bij Inter Miami. De Whitecaps hebben een focus op jonge, talentvolle spelers en kunnen zijn ervaring en leiderschap goed gebruiken, wat hem in staat stelt om een grotere impact te hebben op het veld. Tot slot kan Vancouver Whitecaps FC hem een stabieler platform bieden om zijn carrière voort te zetten, met minder media-intensiteit dan bij een club als Inter Miami, waar de aandacht vaak op sterspelers ligt.

View publisher imprint