Sergiño Dest vertrekt per direct bij PSV dat koopoptie om opvallende reden niet licht | OneFootball

Sergiño Dest vertrekt per direct bij PSV dat koopoptie om opvallende reden niet licht | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 May 2024

Sergiño Dest vertrekt per direct bij PSV dat koopoptie om opvallende reden niet licht

Article image:Sergiño Dest vertrekt per direct bij PSV dat koopoptie om opvallende reden niet licht
Article image:Sergiño Dest vertrekt per direct bij PSV dat koopoptie om opvallende reden niet licht

© IMAGO

Sergiño Dest keert komend seizoen niet terug bij PSV. Hoewel de Eindhovenaren erg tevreden waren met de toegevoegde waarde van Dest dit seizoen, wil de landskampioen geen risico nemen door miljoenen te betalen voor een geblesseerde speler.


OneFootball Videos


Dest was dit seizoen een smaakmaker bij PSV en voegde veel toe in het offensieve spel van de Eindhovenaren. Mede daarom wilde de landskampioen de optie in het huurcontract met Barcelona lichten. Hiervoor zouden de Eindhovenaren dan tien miljoen euro op tafel moeten leggen. Zelfs nadat bekend werd dat Dest zijn voorste kruisband had afgescheurd was PSV voornemens om de Amerikaan definitief in te lijven. Recentelijk vertelde Brands dat hij Dest alsnog wilde toevoegen aan de selectie voor volgend seizoen. Dit lijkt nu echter niet meer de beste optie voor alle partijen.

Momenteel is Dest in Amerika, waar hij geopereerd zal worden aan zijn knie. Vervolgens keert hij per 1 juli weer terug bij Barcelona, waar hij zal gaan revalideren. Het meest waarschijnlijke is dat Dest zijn contract bij de Spaanse topclub, dat loopt tot medio juni 2025, uit zal dienen. Vanaf de komende winterse transferwindow kan hij vrij onderhandelen met andere clubs.

Volgens Voetbal International is het niet uitgesloten dat Dest dan alsnog de overstap naar PSV zal maken, maar staat de Amerikaan vrij om ook naar een andere club te vertrekken. Marciano Vink meldde eerder bij ESPN dat PSV er alles aan moet doen om Dest dan alsnog naar Eindhoven te halen. “Ja, ook met de blessure. Honderd procent. Wat die jongen kan… Ik heb Barcelona gisteren weer gezien en ik heb ze ook in de Champions League gezien. Daar staat ene João Cancelo, nou… Ik zeg niet dat hij de veters van Dest niet mag strikken, maar Dest is tien keer beter in aanvallend opzicht en verdedigend scheelt het echt niet zo veel.”

De 23-jarige Dest speelde dit seizoen 37 duels en was daarin goed voor 2 goals en 7 assists. Barcelona nam hem in de zomer van 2020 voor 21 miljoen euro over van Ajax, op voorspraak van toenmalig hoofdtrainer Ronald Koeman. Uiteindelijk kwam de Amerikaans international tot nog toe tot 72 duels voor de Catalaanse club, waarin hij 3 goals en 4 assists noteerde. Het contract van Dest in Barcelona loopt nog tot de zomer van 2025.

View publisher imprint