'PSV-clausule weerhoudt Paris Saint-Germain ervan om Xavi Simons te verkopen’ | OneFootball

'PSV-clausule weerhoudt Paris Saint-Germain ervan om Xavi Simons te verkopen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22 May 2024

'PSV-clausule weerhoudt Paris Saint-Germain ervan om Xavi Simons te verkopen’

Article image:'PSV-clausule weerhoudt Paris Saint-Germain ervan om Xavi Simons te verkopen’

Xavi Simons kan door zijn goede prestaties in de Bundesliga rekenen op veel interesse, maar zijn club Paris Saint-Germain is niet voornemens om definitief afstand te doen van de aanvaller annex middenvelder. Volgens het Franse Le Parisien heeft dat alles te maken met het feit dat de Parijzenaren dan een fors bedrag aan PSV moet betalen.

Onder meer Bayern München zou de talentvolle speler graag definitief willen overnemen. Hiervoor zou Der Rekordmeister dan wel een bedrag tussen de zestig en zeventig miljoen euro neer moeten tellen, maar PSG is geenszins van plan om Simons te verkopen. Als Les Parisiens Simons deze zomer verkopen, dan moet de club een flink deel van de transfersom overmaken naar PSV. De Franse krant maakt niet bekend hoe hoog het percentage ligt, maar weet wel dat PSG wil voorkomen dat het nog meer geld moet overmaken naar de kampioen van Nederland.


OneFootball Videos


Het liefst haalt PSG Simons terug, maar de speler heeft zelf ook inspraak in waar zijn toekomst ligt. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano ligt het in de lijn der verwachting dat de 21-jarige Oranje-international voor het EK over zijn toekomst beslist. Waarbij een huurperiode voor komend seizoen het meest voor de hand ligt. In dat geval hebben FC Barcelona en Red Bull Leipzig de beste papieren.

View publisher imprint