Santiago Giménez veroorzaakt financiële zorgen bij Feyenoord | OneFootball

Santiago Giménez veroorzaakt financiële zorgen bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 October 2024

Santiago Giménez veroorzaakt financiële zorgen bij Feyenoord

Article image:Santiago Giménez veroorzaakt financiële zorgen bij Feyenoord
Article image:Santiago Giménez veroorzaakt financiële zorgen bij Feyenoord

© IMAGO

Santiago Giménez is nog altijd de meest waardevolle speler in de selectie van Feyenoord, blijkt uit de nieuwste cijfers van FootballTransfers. Toch zijn er redenen tot zorgen. De Estimated Transfer Value van de Mexicaanse aanvaller daalde voor de vijfde keer in zes maanden tijd. Gezien het feit dat Giménez de komende drie maanden uit de roulatie ligt, is het nog ondenkbaar dat alle alarmbellen afgaan in De Kuip.


OneFootball Videos


Waar Giménez in maart nog een Estimated Transfer Value van 33,1 miljoen euro vertegenwoordigde en gevolgd werd door de gehele Europese top, is dat nu wel anders. De Mexicaanse spits kon afgelopen zomer Feyenoord op het laatste moment verruilen voor Nottingham Forest, maar koos ervoor om in Rotterdam te blijven. Een keuze die slecht lijkt uit te pakken voor zowel Feyenoord als Giménez.

Zeker nu Giménez door een blessure tot minstens de winterstop uit de roulatie ligt, is de kans groot dat zijn ETV verder zal dalen. Iets wat Kees Kwakman al zag aankomen. “We zeggen het eigenlijk al een halfjaar”, zo zei Kwakman eerder in het programma Voetbalpraat op ESPN. De analist zag Giménez een aantal keer goed fungeren als aanspeelpunt, maar schrok toch wel van het ‘bewegen’ van de spits en vooral als er wel degelijk ruimtes lagen. “Ik ben bang voor Feyenoord dat hij minder waard wordt”, aldus Kwakman.

De zorgen van Kwakman lijken nu waarheid voor Feyenoord te worden. Uit de nieuwste cijfers van FootballTransfers blijkt dat Giménez in de maand oktober een Estimated Transfer Value van 27,3 miljoen euro vertegenwoordigt. Een waardedaling van een kleine zes miljoen euro sinds maart. Door zijn blessure is het aannemelijk dat zijn ETV de komende maanden verder zal zakken.

Hoewel de ETV slechts een indicatie is voor clubs en spelers, kan het negatieve gevolgen hebben voor de onderhandelingen met geïnteresseerde partijen. Nu de ETV van Giménez de afgelopen maanden sterk is gedaald, is de kans een stuk kleiner geworden dat de spits in de komende transferperiode nog voor een topbedrag zal vertrekken.

View publisher imprint