Santiago Giménez doet pikante onthulling en bevestigt geruchten | OneFootball

Santiago Giménez doet pikante onthulling en bevestigt geruchten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 October 2024

Santiago Giménez doet pikante onthulling en bevestigt geruchten

Article image:Santiago Giménez doet pikante onthulling en bevestigt geruchten
Article image:Santiago Giménez doet pikante onthulling en bevestigt geruchten

© IMAGO

Santiago Giménez was afgelopen zomer nog dicht bij een absolute toptransfer. De 23-jarige spits van Feyenoord onthult tegenover ESPN Mexico dat AC Milan op 30 augustus, de dag waarop de transferperiode in onder meer Italië sloot, hem probeerde aan te trekken. Door tijdnood slaagde de Italiaanse topclub er echter niet in om de deal af te ronden.


OneFootball Videos


Er was afgelopen zomer veel te doen rond Giménez, die eerder tijdens de transferperiode al in verband werd gebracht met Milan. Later bleek Nottingham Forest het meest concreet, maar de Mexicaans international had zelf geen zin in een overstap naar de Premier League. Ook Bayer Leverkusen werd genoemd als geïnteresseerde partij, maar pakte uiteindelijk ook niet door.

Waar eerder leek dat alleen Nottingham Forest zeer concreet was, blijkt nu dat Milan een uiterste poging heeft gedaan om Giménez bij Feyenoord weg te plukken. "De laatste dag van de transfermarkt was erg intensief voor mij. Vooral de laatste uren", onthulde de geblesseerde aanvalsleider. "AC Milan werd erg concreet voor mij, maar de deal kon niet worden gesloten door de te korte tijd en de vraagprijs van Feyenoord."

Afgelopen zomer werd duidelijk dat Feyenoord hoog in de boom zat voor Giménez. De Rotterdammers deden eerder al goede zaken met de verkoop van Mats Wieffer, die voor 32 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion vertrok. Feyenoord wilde echter naar verluidt dit transferrecord verbreken en zou in hebben gezet op een transfersom van 35 miljoen euro tot 40 miljoen euro.

Door de late interesse van Milan zag Giménez bijna een droom in vervulling gaan. "Het is een droomclub voor mij", gaf de spits te kennen. "Ik ben opgegroeid met spelers als Ronaldo, Ronaldinho en Kaka. Uiteindelijk is het er niet van gekomen, maar het feit dat er verregaande interesse is geeft je al het gevoel dat je belangrijk bent. Voor mij staat de deur naar Milaan uiteraard nog steeds open."

Giménez bleef uiteindelijk bij Feyenoord, waar hij voortvarend van start ging met twee doelpunten in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met PSV (4-4, winst na strafschoppen). De aanvaller worstelde hierna met zijn vorm en in het thuisduel met NAC Breda (2-0 winst) sloeg het noodlot toe. Giménez raakte geblesseerd en de verwachting is dat hij drie maanden is uitgeschakeld.

View publisher imprint