Voormalig spits van Atlético Madrid moet blessure Santiago Giménez opvangen bij Feyenoord | OneFootball

Voormalig spits van Atlético Madrid moet blessure Santiago Giménez opvangen bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 September 2024

Voormalig spits van Atlético Madrid moet blessure Santiago Giménez opvangen bij Feyenoord

Article image:Voormalig spits van Atlético Madrid moet blessure Santiago Giménez opvangen bij Feyenoord
Article image:Voormalig spits van Atlético Madrid moet blessure Santiago Giménez opvangen bij Feyenoord

© IMAGO

Santiago Giménez ligt voorlopig in de lappenmand met een bovenbeenblessure. De Mexicaanse spits werd tegen NEC (1-1) vervangen door Ayase Ueda, maar de Japanner wist andermaal niet te overtuigen in het shirt van Feyenoord. De komst van Nicolás Ibáñez kan uitkomst bieden.


OneFootball Videos


De blessure van Giménez is een hard gelag voor Feyenoord. De aanvaller verkeerde weliswaar niet in zijn beste vorm, maar was desondanks van grote waarde voor het team van Brian Priske met zijn doelpunten. Niet voor niets scoorde Giménez al vier keer in zeven wedstrijden dit seizoen in dienst van de Rotterdammers. De aanvaller ligt minstens drie maanden uit de roulatie en lijkt zodoende pas na de winterstop weer wedstrijdfit te zijn.

Tot die tijd moet Priske het doen met Ueda en Julián Carranza. Beiden hebben nog niet weten te overtuigen dit seizoen en lijken Feyenoord op korte termijn dan ook niet verder te gaan brengen. Zeker niet als Giménez volgend jaar wél een transfer weet te maken. Dan is het voor Feyenoord helemaal zaak om een Champions League-waardige spits aan te trekken, die het team bij de hand kan nemen.

Ibáñez is zo’n spits. De dertigjarige aanvaller staat sinds januari 2023 onder contract bij het Mexicaanse Tigres en speelde in het verleden voor onder meer Atlético Madrid en Pachuca. In Madrid werd zijn periode echter geen succes. De Argentijn, die ook beschikt over een Mexicaans paspoort, werd in 2019 voor 900.000 euro overgenomen van San Luis en verliet Atlético Madrid in 2021 voor Pachuca zonder ook maar één officiële wedstrijd voor de Spaanse topclub te hebben gespeeld.

In Mexico komt Ibáñez wél regelmatig aan spelen toe. Sinds zijn komst in 2023 naar Tigres speelde de aanvaller 84 wedstrijden voor de club en scoorde hij 19 keer. Ibáñez won in zijn eerste seizoen direct de landstitel met zijn club en werd uitgeroepen tot speler van het jaar in Mexico. Dit seizoen staat de teller van Ibáñez op twee doelpunten in acht wedstrijden voor Tigres, dat momenteel derde staat in de competitie.

Nicolás Ibáñez en Santiago Giménez hebben dezelfde speelstijl.

Maar waarom Ibáñez? De Argentijnse spits heeft volgens data van SciSports een Similarity van 99% met de speelstijl van Giménez. Ibáñez wordt door het voetbaldatabureau omschreven als een Poacher, die voornamelijk betrokken is bij aanvallende acties in het strafschopgebied. De dertigjarige aanvaller ontvangt en schiet graag in de zestien, en is sterk in het afmaken vanuit voorzetten vanaf de flanken. Ibáñez, die nog tot eind 2026 onder contract staat, staat niet bekend om het creëren van kansen of betrokkenheid bij verdedigende acties zoals druk zetten of het maken van tackles, overtredingen of aangaan van duels.

Naast het feit dat Ibáñez dezelfde speelstijl heeft als Giménez, kan de Argentijn met zijn ervaring van grote waarde zijn voor dit Feyenoord. Het door Dennis te Kloese samengestelde team is nog behoorlijk zoekende en kan een ervaren centrumspits goed gebruiken. In deze rol kan Ibáñez het verschil maken in dienst van Feyenoord. Zijn komst kent wel zijn prijskaartje. Tigres betaalde in 2023 een bedrag van 10,1 miljoen euro voor de centrumspits, die nu beschikt over een Estimated Transfer Value van 6,2 miljoen euro.

View publisher imprint