René van der Gijp lacht om Ajax-transfer: 'Ik heb er nu al zin in' | OneFootball

René van der Gijp lacht om Ajax-transfer: 'Ik heb er nu al zin in' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 August 2024

René van der Gijp lacht om Ajax-transfer: 'Ik heb er nu al zin in'

Article image:René van der Gijp lacht om Ajax-transfer: 'Ik heb er nu al zin in'
Article image:René van der Gijp lacht om Ajax-transfer: 'Ik heb er nu al zin in'

© Talpa

Ajax moet Wout Weghorst niet halen, zo vindt René van der Gijp. De oud-voetballer ging maandagavond bij Vandaag Inside in op de mogelijke komst van de 32-jarige spits en kon daarbij zijn lach niet inhouden. Weghorst staat al geruime tijd op het verlanglijstje van Ajax en stevent af op een vertrek bij Burnley.


OneFootball Videos


Van der Gijp juicht de komst van Weghorstcynisch toe. "Ik hoop dat Ajax hem haalt", vertelde hij aan tafel met Valentijn Driessen en Johan Derksen. "Dat hoop ik echt, want Weghorst gaat dan echt denken dat hij degene is die het gaat doen. Hoeveel plezier kan je daaraan beleven? Dat wordt amusement."

In de podcast KieftJansenEgmondGijp gingen Van der Gijp en Wim Kieft ook al in op de mogelijke transfer van Weghorst naar Ajax. "Wat moet hij dan daar?" vroeg de oud-spits zich af. "Je hebt toch Brian Brobbey en Chuba Akpom? Je gaat toch geen concurrentiestrijd met Brobbey creëren en Brobbey op de bank zetten?"

Van der Gijp reageerde daarop ook al cynisch en ziet de komst van Weghorst vooral als leedvermaak. "Ajax zit nu in een neerwaartse spiraal en Weghorst denkt dat hij die spiraal kan doorbreken", aldus Van der Gijp. "Hij denkt dat hij Ajax op sleeptouw kan nemen. Dat is toch goed? Dat hij dat denkt."

"Bij een club waar Piet Keizer, Sjaak Swart, Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Patrick Kluivert hebben gevoetbald… Dat zijn zulke grote spelers. En dan Wout Weghorst? Ik heb er nu al zin in", voegde Van der Gijp er nog aan toe. "Hij gaat dat geloven, ja", stemde Kieft in. "Het publiek gaat cynisch klappen en hij denkt dan dat ze dat niet cynisch bedoelen."

View publisher imprint