Ajax blijft met Akpom in de maag zitten: verrassende club moet uitkomst bieden | OneFootball

Ajax blijft met Akpom in de maag zitten: verrassende club moet uitkomst bieden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 September 2024

Ajax blijft met Akpom in de maag zitten: verrassende club moet uitkomst bieden

Article image:Ajax blijft met Akpom in de maag zitten: verrassende club moet uitkomst bieden
Article image:Ajax blijft met Akpom in de maag zitten: verrassende club moet uitkomst bieden

© IMAGO/FootballTransfers

Ajax versterkte zijn gelederen met Wout Weghorst ondanks dat Chuba Akpom nog tot de selectie van de Amsterdamse club behoorde. De 29-jarige spits is nog altijd speler van Ajax, dat door het sluiten van de Griekse transfermarkt ook het geïnteresseerde Panathinaikos kan doorstrepen. Er blijven weinig opties over voor Akpom en volgens de data van SciSports lijkt de oplossing in Mexico te liggen.


OneFootball Videos


Akpom streek vorig jaar neer bij Ajax, dat destijds ruim twaalf miljoen euro overmaakte naar Middlesbrough. Hij tekende een contract tot medio 2028 in de Johan Cruijff ArenA. Tijdens zijn eerste seizoen in Amsterdamse dienst wist de Engelsman geen basisplaats te veroveren. Desondanks kwam Akpom voornamelijk als invaller 36 keer in actie en wist hij alsnog vijftien keer te scoren.

Deze zomer werd al vroeg duidelijk dat Ajax zijn pijlen had gericht op Weghorst en om diens komst te bekostigen, moest Akpom verkocht worden. Technisch directeur Alex Kroes slaagde hier niet in, maar verwelkomde desondanks Weghorst tegen het einde van de transferperiode. In de dagen daarna slaagde Ajax er wederom niet in om een nieuwe club voor Akpom te vinden, waardoor Francesco Farioli vier spitsen tot zijn beschikking heeft.

Panathinaikos leek uitkomst te bieden voor de situatie van Akpom en Ajax. De Griekse topclub zou volgens landelijke berichtgeving contact hebben gehad met de Amsterdammers over een transfer van de multifunctionele aanvaller. Hierbij zou Akpom op huurbasis over moeten komen, waarbij er ook een optie tot koop in de overeenkomst tussen Panathinaikos en Ajax zou worden opgenomen.

Een huurdeal ging echter om onbekende reden niet door en inmiddels is de transfermarkt in Griekenland gesloten. De opties slinken voor Ajax en volgens de data van SciSports lijkt Mexico de beste bestemming voor Akpom, wanneer hij alsnog besluit om voor uitzicht op speeltijd te kiezen. De Career Advice Tool laat zien dat Tigres UANL met een Club Fit van 81 en CF Monterrey met een Club Fit van 77 uitstekende opties zijn. Bij de eerstgenoemde club komt Akpom echter beter tot zijn recht qua speelwijze.

Een andere optie is een vertrek naar Rusland, waar Dinamo Moskou en Kuban Krasnodar met Club Fits van respectievelijk 78 en 74 goede alternatieven lijken. Het is echter onwaarschijnlijk dat Ajax in zee zal gaan met Russische club over een transfer van Akpom. Eerder trok de raad van commissarissen al de stekker uit de potentiële komst van Eduard Spertsyan, die moest overkomen van Krasnodar.

De laatste club die mogelijk uitkomst kan bieden is het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst. De Turkse topclub heeft nog tot vrijdagnacht om versterkingen binnen te halen en met een Club Fit van 75 kan Akpom mogelijk een aanwinst zijn. Het is alleen de vraag of de spits van Ajax met het oog op de concurrentiestrijd met Ciro Immobile en Rafa meer perspectief op speelminuten zal hebben bij Besiktas.

View publisher imprint