PSV'er moet eerste aankoop van Vincent Kompany worden bij Bayern München | OneFootball

PSV'er moet eerste aankoop van Vincent Kompany worden bij Bayern München | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 May 2024

PSV'er moet eerste aankoop van Vincent Kompany worden bij Bayern München

Article image:PSV'er moet eerste aankoop van Vincent Kompany worden bij Bayern München
Article image:PSV'er moet eerste aankoop van Vincent Kompany worden bij Bayern München

© IMAGO

Johan Bakayoko moet de eerste aanwinst van Vincent Kompany bij Bayern München gaan worden. De huidige trainer van het gedegradeerde Burnley maakt op korte termijn de overstap naar de Duitse topclub en heeft zijn wens uitgesproken om Bakayoko over te nemen van PSV, meldt het Eindhovens Dagblad.


OneFootball Videos


Het is niet voor het eerst dat Kompany interesse toont in de 21-jarige aanvaller van PSV. De oud-international en topverdediger van weleer probeerde Bakayoko al eerder naar Burnley te halen, maar de Belg had daar geen oren naar. Daarnaast was het bedrag dat Burnley over had voor de aanvaller lang niet wat PSV in gedachte had voor Bakayoko.

Volgens Rik Elfrink zal er nu een bedrag van rond de vijftig miljoen euro nodig zijn om Bakayoko los te weken bij PSV. De buitenspeler, die dit seizoen in 48 wedstrijden goed was voor zowel 14 doelpunten als 14 assists, heeft nog een contract tot medio 2026 in Eindhoven. De PSV-watcher stelt dat de vraagprijs van de club zeker niet de hoofdprijs is, aangezien de aanvaller door alle Europese topclubs in de gaten gehouden wordt op dit moment. Onder meer Liverpool zou de aanvaller op de shortlist hebben staan.

Data van FootballTransfers bevestigen dat beeld. De aanvaller vertegenwoordigt op dit moment namelijk een Estimated Transfer Value van 68,3 miljoen euro, waarmee Bakayoko verreweg de meest waardevolle speler van zowel PSV als de Eredivisie is. Zijn ETV is de komende weken ook afhankelijk van het EK. Speelt de aanvaller een goed toernooi, dan is de kans groot dat zijn waarde verder zal stijgen.

Algemeen directeur Marcel Brands zei eerder al dat de club een transfer van Bakayoko naar Paris Saint-Germain, dat zich al twee keer voor de buitenspeler heeft gemeld, niet zou blokkeren. "Als ze in de zomer weer komen voor zo'n jongen, dan hou je dat met alle liefde niet tegen", zei de beleidsman bij Studio Voetbal.

View publisher imprint