Clubicoon voorspelt vertrek bij PSV: 'De kans dat hij blijft is gering' | OneFootball

Clubicoon voorspelt vertrek bij PSV: 'De kans dat hij blijft is gering' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 June 2024

Clubicoon voorspelt vertrek bij PSV: 'De kans dat hij blijft is gering'

Article image:Clubicoon voorspelt vertrek bij PSV: 'De kans dat hij blijft is gering'
Article image:Clubicoon voorspelt vertrek bij PSV: 'De kans dat hij blijft is gering'

© IMAGO

Eric Gerets verwacht dat Johan Bakayoko komende zomer vertrekt bij PSV. De Belg heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug en staat in de belangstelling van meerdere Europese topclubs. Gerets, voormalig aanvoerder en trainer van de Eindhovense club, vindt dat hij op het EK kan schitteren en klaar is voor een stap hogerop.


OneFootball Videos


"Hij heeft geschitterd en hij is kampioen geworden. Bakayoko heeft het talent om dit ook op het EK te kunnen. Hij is snel en sterk in de één-tegen-één en hij kan een goal maken. Alle aspecten die in het topvoetbal belangrijk zijn, zien er bij hem goed uit. Hij wil namelijk ook hard werken en defensieve arbeid leveren", zegt Gerets in gesprek met Voetbal International.

Als hij een goed EK speelt, is hij misschien ook wel toe aan een stap omhoog

- Eric Gerets over Johan Bakayoko

Vanuit het buitenland is interesse van onder meer het Liverpool van Arne Slot, Borussia Dortmund, Bayern München, Juventus en Paris Saint-Germain. Zijn marktwaarde ligt volgens Voetbal International tussen de veertig en vijftig miljoen euro.. "Ik denk dat de kans dat Bakayoko bij PSV blijft gering is", zegt Gerets. "Als er clubs uit Engeland komen die dit soort bedragen betalen, dan is er geen houden aan. En als hij een goed EK speelt, is hij misschien ook wel toe aan een stap omhoog."

Bakayoko leek eerder in gesprek met Het Laatste Nieuws nog niet heel erg happig op een vertrek uit Eindhoven. "Wat is dat dan, een stap hogerop? Een grotere competitie? Ja, maar PSV is een topploeg die het iedereen lastig kan maken. We gingen eruit in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund en dat speelde de finale. Als ik iets weet te melden, dan weten jullie het ook. Nu wil ik me eerst volledig focussen op het EK…"

De 21-jarige buitenspeler, die dit seizoen in 48 wedstrijden goed was voor zowel 14 doelpunten als 14 assists, heeft nog een contract tot medio 2026 in Eindhoven. In Eindhoven is men al druk bezig met de zoektocht naar een geschikte opvolger. Volgens de Leeuwarder Courant staat Osame Sahraoui van sc Heerenveen al enige tijd op de radar van PSV. De Noorse aanvaller kwam in januari 2023 over van Vålerenga voor een bedrag van 1,7 miljoen euro en moet nu het veelvoudige op gaan leveren. De 22-jarige buitenspeler ligt nog tot de zomer van 2026 vast in Friesland. Dit seizoen was hij in 33 duels goed voor 8 goals en 8 assists.

View publisher imprint