Dagen Matthijs de Ligt bij Bayern München mogelijk geteld na komst 25-voudig international | OneFootball

Dagen Matthijs de Ligt bij Bayern München mogelijk geteld na komst 25-voudig international | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 June 2024

Dagen Matthijs de Ligt bij Bayern München mogelijk geteld na komst 25-voudig international

Article image:Dagen Matthijs de Ligt bij Bayern München mogelijk geteld na komst 25-voudig international
Article image:Dagen Matthijs de Ligt bij Bayern München mogelijk geteld na komst 25-voudig international

© IMAGO

Matthijs de Ligt staat op de nominatie om komende zomer te vertrekken bij Bayern München. De Duitse topclub wil de selectie opschonen en daarmee ruimte maken voor nieuwe spelers, die komend seizoen onder Vincent Kompany beter tot hun recht komen. Florian Plettenberg meldt op X dat der Rekordmeister al een vervanger op het oog heeft.


OneFootball Videos


Kingsley Coman, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Noussair Mazraoui, Joshua Kimmich en De Ligt mogen komende transferperiode vertrekken bij Bayern München, dat zich wil revancheren na een uiterst teleurstellend seizoen in de Bundesliga. Kompany, de nieuwe trainer van de Duitse topclub, heeft na terugkomst van zijn vakantie intern duidelijk gemaakt dat de zes spelers allemaal mogen vertrekken. Samen vertegenwoordigen zij een Estimated Transfer Value (ETV) van liefst 219,6 miljoen euro.

De Ligt maakte in de zomer van 2022 de overstap naar Bayern, dat hem voor 67 miljoen euro overnam van Juventus. Het huwelijk tussen de 24-jarige Oranje-international en de Zuid-Duitse club is het tot nog toe nog geen onverdeeld succes. Verdeeld over twee seizoenen kwam de verdediger 73 duels in actie, waarin hij 5 keer scoorde en 2 assists leverde. Het contract van de mandekker loopt nog tot medio 2027.

Gezien het feit dat De Ligt nog een doorlopend contract heeft en een ETV van 50,6 miljoen euro vertegenwoordigt, zal het voor Bayern München lastig worden om de verdediger op korte termijn van de hand te doen. Toch wil Bayern alvast voorsorteren op een mogelijk vertrek van De Ligt met de komst van Jonathan Tah van uitgerekend Bayer Leverkusen, de club die Bayern München afgelopen seizoen van de landstitel af hield.

Bayern München heeft volgens Plettenberg al een akkoord bereikt met Tah over een contract tot medio 2029 en zal spoedig met Bayer Leverkusen in gesprek gaan over de afkoopsom. Tah, onderdeel van de Duitse selectie op het EK, vertegenwoordigt op dit moment een ETV van 32,1 miljoen euro. De 25-voudig international is niet de enige optie van Kompany voor komend seizoen. Ook Levi Colwill van Chelsea is een optie.

View publisher imprint