PSV mag hopen op langer verblijf van sterspeler: ‘Ik ben meer dan happy om te blijven’ | OneFootball

PSV mag hopen op langer verblijf van sterspeler: ‘Ik ben meer dan happy om te blijven’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 May 2024

PSV mag hopen op langer verblijf van sterspeler: ‘Ik ben meer dan happy om te blijven’

Article image:PSV mag hopen op langer verblijf van sterspeler: ‘Ik ben meer dan happy om te blijven’
Article image:PSV mag hopen op langer verblijf van sterspeler: ‘Ik ben meer dan happy om te blijven’

© IMAGO

Malik Tillman is bezig aan een uitstekend seizoen op huurbasis bij PSV. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Bayern München en had in eerste instantie moeite met het niveau in Eindhoven. Tillman ontwikkelde zich stormachtig en behoort nu tot een van de uitblinkers in het kampioensteam van Peter Bosz. De vraag is ook of PSV erin slaagt om Tillman te behouden.


OneFootball Videos


Tien miljoen euro is nodig om Tillman komende zomer definitief over te nemen van Bayern München. PSV bedong afgelopen zomer een optie tot koop tijdens de onderhandelingen en kan hier na dit seizoen de vruchten van plukken. Tillman ontwikkelt zich razendsnel, waardoor die tien miljoen euro een uitstekende investering kan blijken te zijn.

In gesprek met de NOS vertelt Tillman zelf ook tevreden te zijn over zijn prestaties: "In het begin speelde ik inderdaad niet veel, maar dan is het zaak om bescheiden en gefocust te blijven", vertelt Tillman. "We begonnen fantastisch aan het seizoen, en de spelers op mijn positie deden het geweldig. Ik wist dat ik op mijn kans moest wachten en die moest pakken als ik hem kreeg."

Inmiddels staat de teller voor Tillman op negen treffers dit seizoen in de Eredivisie en heeft hij dan ook een groot aandeel in de aanstaande landstitel, die komende zondag tegen Sparta Rotterdam officieel kan worden gepakt. "Dan mag er een feest gevierd worden", vindt Tillman, "Maar we zijn ook nog in de race voor het puntenrecord en als ik voor mezelf spreek: dat wil ik halen ook."

Voor Tillman breekt na dit seizoen het moment aan om te beslissen over zijn toekomst: "Het is een kwestie van zitten en wachten", zegt Tillman. "Voor mij draait het om wedstrijden spelen en minuten maken. Als een club me dat perspectief op speeltijd kan geven, dan zal ik altijd luisteren. Ik hou van mijn tijd hier, dus als ik bij PSV uitkom, ben ik meer dan happy om te blijven."

Tillman weet dat Bayern München ook nog een vinger in de pap heeft: "Ik kan er echt niks over zeggen. Bayern krijgt ook nog een nieuwe coach, daar hangt het ook vanaf. De clubs moeten er onderling eerst uit zien te komen." Bayern München heeft namelijk de optie om Tillman voor een bepaald bedrag terug te kopen, waardoor de aanvallende middenvelder er ook voor kan kiezen om terug te keren naar Duitsland.

View publisher imprint