PSV hoort vraagprijs van 40 (!) miljoen euro voor uitblinkende transfertarget | OneFootball

PSV hoort vraagprijs van 40 (!) miljoen euro voor uitblinkende transfertarget | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 June 2024

PSV hoort vraagprijs van 40 (!) miljoen euro voor uitblinkende transfertarget

Article image:PSV hoort vraagprijs van 40 (!) miljoen euro voor uitblinkende transfertarget
Article image:PSV hoort vraagprijs van 40 (!) miljoen euro voor uitblinkende transfertarget

© IMAGO

Celtic heeft een prijskaartje van zo'n 39 miljoen euro om de nek van Matt O'Riley gehangen, meldt AS. De middenvelder geniet onder meer interesse uit de Premier League en van Atlético Madrid. De 23-jarige Deense Brit is onder Brendan Rodgers uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de Schotse Premier League.


OneFootball Videos


Atlético Madrid aast al langer op de komst van de tweevoudig international, die zijn contract in september verlengde tot medio 2027. De Madrilenen zien in hem een mogelijke vervanger van Saúl Ñíguez. De clubleiding heeft onlangs aan de 29-jarige Spanjaard laten weten dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club, aldus Relevo.

O'Riley was afgelopen seizoen een van de absolute uitblinkers bij Celtic, dat met een voorsprong van acht punten kampioen werd van Schotland. De tweevoudig international van Denemarken was in 49 duels goed voor liefst 19 goals en 18 assists. In de Champions League-wedstrijd tegen Feyenoord (2-1 winst) was hij aangever bij de winnende goal van Gustaf Lagerbielke.

O'Riley doorliep de jeugd van de Londense club Fulham, maar wist op Craven Cottage nooit door te breken. Na slechts vijf wedstrijden in de hoofdmacht vertrok hij in de zomer van 2020 transfervrij en een halfjaar later vervolgede hij zijn carrière bij MK Dons. In januari 2022 stond Celtic op de stoep: de Schotse topclub besloot 1,8 miljoen euro te betalen om de linkspoot in te lijven.

Eerder werd ook PSV in verband gebracht met de komst van O'Riley. De Schotse media meldden destijds echter al dat men in Schotland van de middenvelder de duurste Celtic-speler aller tijden wilde maken. Dat record staat nu nog op naam van Jota: de Portugees verkaste in de zomer van 2023 voor ruim 29 miljoen euro naar het Saoedische Al-Ittihad.

View publisher imprint