Joey Veerman verschijnt enkele minuten voor historische wissel op shortlist Europese topclub | OneFootball

Joey Veerman verschijnt enkele minuten voor historische wissel op shortlist Europese topclub | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 June 2024

Joey Veerman verschijnt enkele minuten voor historische wissel op shortlist Europese topclub

Article image:Joey Veerman verschijnt enkele minuten voor historische wissel op shortlist Europese topclub
Article image:Joey Veerman verschijnt enkele minuten voor historische wissel op shortlist Europese topclub

© IMAGO

Joey Veerman staat op de radar van Borussia Dortmund, weet Florian Plettenberg te melden. De middenvelder, die dinsdag een dramatische indruk maakte met zijn optreden in het Nederlands elftal, wordt gezien als een van de alternatieven van Pascal Groß. Plettenberg maakte het nieuws enkele minuten voor de wissel van Veerman in de eerste helft van Nederland - Oostenrijk (2-3) wereldkundig.


OneFootball Videos


Het is geen geheim dat Borussia Dortmund een nieuwe middenvelder aan de selectie wil toevoegen. Groß van Brighton & Hove Albion geldt als voornaamste kandidaat om naar Dortmund te vertrekken. Echter is Borussia Dortmund niet de enige club met interesse, aangezien ook Eintracht Frankfurt in de race is. Om die reden heeft BVB een shortlist samengesteld met alternatieven. Naast Veerman prijkt ook Jerdy Schouten op deze lijst.

Het is echter onduidelijk of Veerman ook na zijn optreden tegen Oostenrijk nog mag hopen op een transfer. De middenvelder maakte een belabberde indruk in het Olympiastadion en werd nog in de eerste helft gewisseld door Ronald Koeman. "Veerman spande de kroon en deed werkelijk niets goed”, schreef Valentijn Driessen in zijn analyse over de wedstrijd. “De spelbepaler van PSV mocht blij zijn dat Koeman hem nog tot de 34e minuut liet aanmodderen. Het shirt van Oranje weegt als een loden last voor Veerman, voor wie het niveau en het podium van een EK te hoog zijn gegrepen", schrijft Driessen.

Veerman streek in januari 2022 neer bij PSV, dat hem destijds voor zes miljoen euro overnam van sc Heerenveen. De twaalfvoudig Oranje-international tekende een contract tot medio 2026 en hoewel de Eindhovenaren voornemens zijn om deze op te waarderen en te verlengen, lijkt de sterkhouder op weg naar de uitgang. Veerman vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 23,6 miljoen euro.

Eerder werd Veerman door Marca genoemd bij Real Madrid als opvolger van Toni Kroos, waarna zijn naam vervolgens ook werd geopperd bij Rondo op Ziggo Sport. Veerman voelde zich gevleid. "Maar tegelijkertijd word ik er moe van en voelt het ongemakkelijk", vertelde hij tegenover De Telegraaf. "Vooral omdat ik er iedere keer op moet reageren, terwijl er totaal niets speelt."

View publisher imprint