Problemen bij Feyenoord na aanblijven Santiago Giménez: 'Dan hebben ze hém wat uit te leggen' | OneFootball

Problemen bij Feyenoord na aanblijven Santiago Giménez: 'Dan hebben ze hém wat uit te leggen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 August 2024

Problemen bij Feyenoord na aanblijven Santiago Giménez: 'Dan hebben ze hém wat uit te leggen'

Article image:Problemen bij Feyenoord na aanblijven Santiago Giménez: 'Dan hebben ze hém wat uit te leggen'
Article image:Problemen bij Feyenoord na aanblijven Santiago Giménez: 'Dan hebben ze hém wat uit te leggen'

© IMAGO

Het heeft er alle schijn van dat Santiago Giménez voorlopig nog bij Feyenoord blijft. Het bod van Nottingham Forest voldoet niet aan de eisen en de spits ziet een dergelijke overstap niet direct als een verbetering. Martijn Krabbendam denkt dat een langer verblijf van de spits echter ook voor problemen kan zorgen in De Kuip, waar Ayase Ueda in 2023 al werd aangetrokken als de mogelijke opvolger van Giménez.


OneFootball Videos


Door een transfer - ook bij een verbeterde aanbieding - te blijven afhouden, nemen club en speler echter wel 'een gok', schrijft Krabbendam van Voetbal International. Waar Feyenoord en Giménez eerder hadden gehoopt op een vervolgstap naar de Europese top, bleef concrete belangstelling vanuit de voetbalelite deze zomer vooralsnog uit. Forest meldde zich wél, maar Feyenoord wil Giménez in ieder geval niet voor minder dan het deze zomer door Mats Wieffer gevestigde transferrecord laten gaan, weet Krabbendam. De middenvelder toog voor 30 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion, vandaar dat het eerste bod uit Nottingham niet werd geaccepteerd. "Het bod is niet serieus en Santiago wil niet naar Forest", laat Feyenoord maandagavond aan VI weten.

Krabbendam schrijft dat zowel Feyenoord als Giménez daarmee 'wel een gok' nemen. Alleen als de spits zich dit seizoen bewijst in de Champions League, kan hij volgend jaar meer op gaan brengen, redeneert de journalist ("In Europa weten ze intussen dat hij zijn doelpuntjes wel meepikt in de Eredivisie").

Bovendien is er nog een ander probleem: Feyenoord trok vorig jaar met Ueda al de toekomstige vervanger van Giménez aan. "Als Giménez niet gaat, heeft Feyenoord wat uit te leggen aan Ueda, die niet is gekomen om twee jaar op de bank te zitten", schrijft Krabbendam over de Japanner. "De club zelf kan het zich eigenlijk ook niet permitteren een aanvaller van negen miljoen te hebben die niet speelt, laat staan scoort", wijst de journalist op de tegenvallende cijfers (vijf goals in 37 wedstrijden) die Ueda na zijn eerste seizoen kon overleggen.

View publisher imprint