AZFanpage

·6 October 2024

Matig AZ onderuit bij Fortuna Sittard

Article image:Matig AZ onderuit bij Fortuna Sittard

AZ is er vanavond niet in geslaagd om een resultaat te boeken bij Fortuna Sittard. Na een matige wedstrijd verloren de Alkmaarders met 1-0 in Limburg door een goal van Guth. Het is wederom een uitgelezen kans die de ploeg van Martens laat liggen om de druk op te voeren op plek twee.

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren voor beide doelen. AZ had een optisch overwicht, had meer de bal en kwam wat meer voor het vijandelijke doel, maar Branderhorst werd niet echt aan het werk gezet. Aan de andere kant kreeg Owusu-Oduro ook niet veel te doen, al stond hij vlak voor rust ineens oog in oog met Halilovic. De aanvaller van de Limburgers mocht aanleggen vanaf elf meter nadat Dekker Aiko had gevloerd. De Kroaat schoot echter op de paal waardoor het 0-0 bleef.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. AZ had veelal de bal, al bleven grote kansen uit, maar na ruim een uur was de ploeg van Martens wel dichtbij de openingstreffer. Buurmeester ontving de bal na een corner en zag zijn flitsende uithaal via de paal naast gaan.

Ondanks dat het er geen moment in zat werd er tien minuten voor tijd toch gescoord. Guth opende de score uit een corner, waarbij hij Dekker in de lucht de baas was. In het restant van de wedstrijd probeerde AZ het wel, maar kon het geen vuist meer maken tegen de ploeg van Danny Buijs.