Josip Sutalo moet miljoenentransfer maken van Ajax naar Engels kampioen | OneFootball

Josip Sutalo moet miljoenentransfer maken van Ajax naar Engels kampioen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 June 2024

Josip Sutalo moet miljoenentransfer maken van Ajax naar Engels kampioen

Article image:Josip Sutalo moet miljoenentransfer maken van Ajax naar Engels kampioen
Article image:Josip Sutalo moet miljoenentransfer maken van Ajax naar Engels kampioen
Article image:Josip Sutalo moet miljoenentransfer maken van Ajax naar Engels kampioen

© IMAGO

Ajax heeft besloten om Josip Sutalo na een seizoen alweer te verkopen, zo weet Mike Verweij. De journalist meldde in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat de Amsterdamse club slechts drie zomeraanwinsten van vorig jaar wil behouden en hier zat de 24-jarige centrale verdediger niet. Volgens de data van SciSports lijkt een overstap naar Leicester City, waar Ruud van Nistelrooij in beeld is als nieuwe hoofdtrainer, de beste optie voor Sutalo.


OneFootball Videos


Sutalo werd na lang onderhandelen afgelopen zomer voor 20,5 miljoen euro verwelkomd door Ajax. De veertienvoudig Kroatisch international kwam met hoge verwachtingen binnen, maar wist deze vooralsnog niet waar te maken. Sutalo kwam in totaal 2.725 minuten, verdeeld over 32 wedstrijden, in actie en was daarin 1 keer trefzeker. Hij moest acht duels missen wegens blessureleed.

Als het aan Ajax ligt, krijgt Sutalo volgend seizoen niet de kans om zijn prestaties van afgelopen seizoen te verbeteren. Verweij meldde namelijk woensdag dat de Amsterdamse clubleiding zich heeft gebogen over de twaalf aanwinsten van toenmalig directeur Sven Mislintat en dat alleen Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk mogen blijven.

Valentijn Driessen kon zich overigens niet vinden in visie van Ajax op onder anderen Sutalo. "Het zegt toch ook alles over de huidige beleidsbepalers van Ajax dat deze drie spelers, die geen enkele meerwaarde hebben gehad, mogen blijven. Misschien alleen die keeper", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. "Straks krijg je Sutalo op het EK met Kroatië. Ze kunnen beter eerst kijken naar hoe hij het daar doet."

Straks krijg je Sutalo op het EK met Kroatië. Ajax kan beter eerst kijken naar hoe hij het daar doet

- Valentijn Driessen (De Telegraaf)

Leicester City heeft de beste papieren voor Josip Sutalo

Het is nog duidelijk of Ajax het gaat lukken om Sutalo te slijten komende zomer, maar volgens de Career Advice Tool van SciSports heeft Leicester City met een Club Fit de beste papieren voor de rechtsbenige stopper van Ajax. Sutalo zou bij de promovendus volgend seizoen in de Premier League voldoende uitzicht hebben op speeltijd en past daarnaast uitstekend binnen de spelopvatting van the Foxes.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Het is nog niet duidelijk welke transfersom Ajax verlangt voor Sutalo, maar het lijkt erop dat de Amsterdammers rekening moeten houden met een verlies. De mandekker vertegenwoordigt namelijk volgens het algoritme van FootballTransfers slechts een Estimated Transfer Value (ETV) van 11,7 miljoen euro. Sutalo staat nog tot medio 2028 onder contract in de Johan Cruijff ArenA.

Sutalo kan bij Leicester City de eerste aanwinst worden van Van Nistelrooij. De Nederlandse oefenmeester werd recentelijk genoemd als opvolger van Enzo Maresca, die naar Chelsea is vertrokken. Van Nistelrooij is serieus in beeld bij Leicester City, nadat hij vorig jaar zijn ontslag indiende bij PSV. De oud-spits heeft sinds toen al die tijd zonder club gezeten.

View publisher imprint