Ajax en PSV moeten diep in de buidel tasten voor komst felbegeerd toptalent | OneFootball

Ajax en PSV moeten diep in de buidel tasten voor komst felbegeerd toptalent | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 June 2024

Ajax en PSV moeten diep in de buidel tasten voor komst felbegeerd toptalent

Article image:Ajax en PSV moeten diep in de buidel tasten voor komst felbegeerd toptalent
Article image:Ajax en PSV moeten diep in de buidel tasten voor komst felbegeerd toptalent

© IMAGO

Ajax en PSV weten welke transfersom er nodig is om zich te verzekeren van de komst van Malick Junior Yalcouyé, zo melden Zweedse media. IFK Göteborg zou aanbiedingen uit de Premier League hebben ontvangen voor de achttienjarige middenvelder. Deze komen echter niet in de buurt van de transfersom die de Zweedse club verlangt voor Yalcouyé.


OneFootball Videos


Yalcouyé heeft zich in korte tijd in de kijker gespeeld bij diverse clubs uit grotere Europese competities. De jonge middenvelder uit Ivoorkust zou onder meer bij PSV en Ajax op het verlanglijstje staan en kan ook rekenen op interesse uit België, waar KAA Gent en Anderlecht hem op de korrel hebben. Ook in Engeland staat Yalcouyé er al geruime tijd goed op en zouden Brentford, Southampton en Brighton & Hove Albion oren hebben naar zijn komst.

Article image:Ajax en PSV moeten diep in de buidel tasten voor komst felbegeerd toptalent

© IMAGO - Malick Junior Yalcouyé in actie namens IFK Göteborg

De twee laatstgenoemde club hebben volgens Engelse media aangeklopt bij Göteborg met een officieel bod. Zowel Southampton als Brighton heeft een aanbieding van zes miljoen euro op tafel gelegd voor Yalcouyé, die nog tot eind 2028 vastligt in Zweden. Göteborg mikt echter op een transfersom van liefst zeven miljoen euro.

De strijd om de handtekening van Yalcouyé is al enige tijd aan de gang, daar er eerder een niet nader genoemde club uit België een bod van ongeveer vijf miljoen euro had uitgebracht. Deze werd door Göteborg afgewezen. Ondertussen hoopt de clubleiding van de nummer dertien van Zweden op een biedingsoorlog. "Er is veel interesse, dus laat het transfergeweld maar losbarsten", vertelde technische directeur Ola Larsson recentelijk.

Er is veel interesse, dus laat het transfergeweld maar losbarsten

- Ola Larsson (technisch directeur IFK Göteborg)

Yalcouyé streek in februari neer bij Göteborg, dat hem voor een onbekend bedrag overnam van het Ivoriaanse ASEC Mimosas. Hij groeide direct uit tot basisspeler onder trainer Jens Berthel Askou. Yalcouyé was tot op heden goed voor veertien optredens, waarin hij één keer tot scoren kwam. De controlerende middenvelder begon telkens in de basis en moest een duel missen vanwege een schorsing na drie ontvangen gele kaarten.

View publisher imprint