John van 't Schip luidt noodklok: 'Dat heeft effect op zo'n speler' | OneFootball

John van 't Schip luidt noodklok: 'Dat heeft effect op zo'n speler' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 May 2024

John van 't Schip luidt noodklok: 'Dat heeft effect op zo'n speler'

Article image:John van 't Schip luidt noodklok: 'Dat heeft effect op zo'n speler'
Article image:John van 't Schip luidt noodklok: 'Dat heeft effect op zo'n speler'

© IMAGO

Ajax is druk bezig met de selectiesamenstelling voor volgend seizoen, maar John van 't Schip wordt daar niet bij betrokken. De huidige hoofdtrainer van Ajax gaf dit zondagmiddag te kennen en zou dit graag anders zien, ondanks dat hij na dit seizoen afzwaait als eindverantwoordelijke. Van 't Schip is namelijk van mening dat transferperikelen effect kunnen hebben op een speler.


OneFootball Videos


Op de achtergrond is Ajax volop bezig met het doorlichten van de selectie voor volgend seizoen. De clubleiding van de Amsterdammers zal daarbij een besluit gaan maken over wie er mag blijven en wie er mag uitkijken naar een nieuwe club. Alex Kroes, die als algemeen directeur bij Ajax geschorst werd, keerde na zijn schorsing terug als technisch directeur en wordt inzake het transferbeleid ondersteund door Marijn Beuker en Kelvin de Lang.

Na de overwinning van Ajax op Almere City (3-0) werd Van 't Schip gevraagd naar zijn rol binnen de selectiesamenstelling voor volgend seizoen. "Ik word nergens in betrokken", antwoordde hij. "Misschien komt dat nog. Alex Kroes is net in functie en wij waren met de staf druk de afgelopen weken met het halen van plek vijf."

"In de communicatie kan dat uiteraard altijd beter, omdat je moet weten of een speler wel of niet blijft", stelde Van 't Schip vervolgens. "Dat heeft effect op zo'n speler en daarom is het belangrijk dat er goede communicatie is. Of ik het vreemd vind dat ik er niet bij betrokken ben? Het is een keuze van de directie waar ik niet te veel op inga."

Aanstaande transfers bij Ajax

De verwachting is dat er bij Ajax de komende transferperiode een grote schoonmaak zal plaatsvinden en een groot aantal zomeraanwinsten staat op de nominatie om alweer verkocht te worden. Daarnaast wordt er ook volop gespeculeerd over de toekomst van Jordan Henderson, die zou twijfelen over zijn toekomst in Amsterdam. Ook Kenneth Taylor wordt in verband gebracht met een transfer, daar Napoli volgens De Telegraaf geïnteresseerd is.

View publisher imprint