Verguisde Martha kan verrassende overstap naar subtop van Spanje maken | OneFootball

Verguisde Martha kan verrassende overstap naar subtop van Spanje maken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 June 2024

Verguisde Martha kan verrassende overstap naar subtop van Spanje maken

Article image:Verguisde Martha kan verrassende overstap naar subtop van Spanje maken
Article image:Verguisde Martha kan verrassende overstap naar subtop van Spanje maken

© IMAGO

Ar'Jany Martha geniet onder meer belangstelling van Villarreal, maakt journalist Sébastien Denis bekend. De twintigjarige buitenspeler annex vleugelverdediger heeft een aflopend contract bij Ajax en legde een voorstel tot verlenging naast zich neer. Zodoende mag Martha, die sinds de zomer van 2019 bij Ajax speelt, op zoek naar een nieuwe uitdaging.


OneFootball Videos


Naast Villarreal zijn ook het Italiaanse Monza en het Franse AJ Auxerre in de markt voor de Oranje-jeugdinternational, die inmiddels voor Curaçao uitkomt. Bij Auxerre is men naar verluidt 'zeer geïnteresseerd' in het aantrekken van de verdediger. De Franse promovendus neemt komende zomer sowieso afscheid van Brayann Pereira, die naar NEC verkast, en Colin Dagba, die na een huurperiode terugkeert naar Paris Saint-Germain.

FCUpdate meldde onlangs dat Martha ook opties in Engeland heeft. Premier League-degradant Burnley en Sunderland zijn volgens journalist Mounir Boualin het meest concreet voor Martha. Bij Burnley, dat afgelopen seizoen op de negentiende plek eindigde in de Premier League, keren met Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) en CJ Egan-Riley (PSV) komende zomer twee bekende namen terug van een verhuur.

John van 't Schip gunde Martha in zijn allereerste wedstrijd als interim-trainer van Ajax, begin november 2023 tegen FC Volendam (2-0), direct een basisplaats. Uiteindelijk zou de van buitenspeler tot linksback omgeturnde speler in de maanden daarna in alle competities twaalf keer in actie komen namens de Amsterdammers, al dateert zijn laatste optreden in de hoofdmacht van medio februari, toen hij mocht invallen tegen NEC (2-2).

Eind mei onthulde journalist Thijs Zwagerman in de Pantelic Podcast dat de situatie van Martha de gemoederen bezighoudt binnen Ajax. Vooral de communicatie met de jonge linkspoot verdiende geen schoonheidsprijs. "Bij Martha is er dus een voorstel geweest, maar dat is nooit echt bij hemzelf gekomen. Via de zaakwaarnemer kwam het voorstel wel bij zijn ouders. Recentelijk vroegen die ouders aan Ajax hoe het met het voorstel zit. Ajax reageerde toen dat het voorstel ‘niet echt’ meer geldig is. Heel bijzonder hoe dat dan gaat”, legde hij uit.

Inmiddels heerst er ook onvrede bij de Onder 15 van Ajax, aldus Zwagerman. “Het is heel verleidelijk om dan te zeggen dat die gasten zich niet moeten aanstellen, maar er gaat wel heel veel mis. Ik hoop wel dat het de komende maanden hersteld wordt.” Spelers als Rico Speksnijder en Oualid Agougil lopen eveneens uit hun contract en het is nog maar de vraag of het tweetal wél in Amsterdam blijft. “In de media wordt heel snel gezegd dat ze gaan verlengen, maar jongens in die hoek hebben dan zelf nog niks gehoord”, sluit Zwagerman af.

View publisher imprint