Johan Derksen oordeelt keihard over Ajax: 'Amateuristisch, gewoon amateuristisch!' | OneFootball

Johan Derksen oordeelt keihard over Ajax: 'Amateuristisch, gewoon amateuristisch!' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 September 2024

Johan Derksen oordeelt keihard over Ajax: 'Amateuristisch, gewoon amateuristisch!'

Article image:Johan Derksen oordeelt keihard over Ajax: 'Amateuristisch, gewoon amateuristisch!'

© Videostill SBS6

Bij Vandaag Inside is de transferwindow van Ajax onderwerp van gesprek. Johan Derksen is zeer kritisch op Alex Kroes, de technisch directeur van de Amsterdamse club. René van der Gijp is ook zeker van mening dat hij niet alles goed gedaan heeft, maar ziet ook de positieve kanten van diens beleid.


OneFootball Videos


Presentator Wilfred Genee werpt op dat de conclusie is dat Kroes niet lekker begonnen is aan zijn dienstverband bij Ajax. Hij benoemt daarbij specifiek de afgeketste transfer van Kamaldeen Sulemana. "Dat is ook niet gelukt, ze waren te laat." Johan Derksen reageert meteen fel: "Amateuristisch, gewoon amateuristisch!"

Van der Gijp is echter van mening dat de beleidsman een goede deal heeft gesloten met de transfer van Steven Bergwijn, die voor 21 miljoen euro aan Al-Ittihad werd verkocht. "Met Bergwijn heeft hij heel goede zaken gedaan. Als hij Bergwijn drie weken geleden had kunnen verhuren met een optie tot koop, had hij dat ook gedaan om van het salaris af te zijn."

Genee zegt daarna ook dat Kroes zijn doel om honderd miljoen euro aan transferinkomsten binnen te halen, niet heeft gehaald. Ajax haalde deze zomer uiteindelijk 'slechts' 55 miljoen euro op uit transfers. Derksen reageert: "Je ziet hoe belangrijk het is dat je een goede technisch directeur hebt. Dat is bepalend voor de continuïteit van je club."

Eerder liet ook Valentijn Driessen zich al zeer kritisch uit over Kroes. "Hij wilde geen spelers verhuren en er zijn tig spelers verhuurd. Owen Wijndal en Benjamin Tahirovic wilden ze per se kwijt, die zijn gewoon weer ingeschreven voor de Europa League. Er is gewoon gefaald aan die kant. Ik moet zeggen: Alex Kroes, degene die hiervoor verantwoordelijk is, stak als eerste de hand in eigen boezem. Dus dan denk ik dat daar weinig op aan te merken valt. Dit moet je alleen niet twee of drie keer doen. Dan ben je gewoon niet capabel genoeg voor die functie", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

View publisher imprint