Politie laakt ‘kortzichtige’ Ajax-fans: ‘Ze spelen nu eenmaal meer risicowedstrijden’ | OneFootball

Politie laakt ‘kortzichtige’ Ajax-fans: ‘Ze spelen nu eenmaal meer risicowedstrijden’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·16 September 2024

Politie laakt ‘kortzichtige’ Ajax-fans: ‘Ze spelen nu eenmaal meer risicowedstrijden’

Article image:Politie laakt ‘kortzichtige’ Ajax-fans: ‘Ze spelen nu eenmaal meer risicowedstrijden’

Supporters van Ajax zijn klaar met de politiestakingen. Nadat twee duels op rij hierdoor werden afgelast, gingen supporters van de Amsterdammers zondagmiddag demonstreren op het Leidseplein in de hoofdstad. Maarten Brink, projectleider van de politieacties, vindt de reactie van de Ajacieden ‘kortzichtig’.

Sinds het nieuwe seizoen is begonnen, heeft de politie ervoor gekozen te gaan staken bij voetbalwedstrijden in een poging structureel vroegpensioen af te dwingen. Al drie keer werd er gestaakt bij duels van Ajax, waarvan de wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht ook daadwerkelijk werden afgelast. Om hun onvrede te uiten, trokken honderden supporters van de hoofdstedelingen zondagmiddag Amsterdam in, maar de demonstratie liep volledig uit de hand. De locoburgemeester van Amsterdam sprak hier na afloop schande van.


OneFootball Videos


Dat de samenleving last heeft van de acties van de politie, is volgens Brink juist de bedoeling. “Het stakings- en demonstratierecht geldt voor iedereen”, legt hij uit. Negen maanden lang heeft de politie verschillende lichtere acties gevoerd, maar die hebben nog niet hun vruchten afgeworpen. “Daarom moeten we nu overgaan op zwaardere acties.” Het kan volgens Brink niet anders dan dat het volk last heeft van de stakingen. “Als vuilnismannen staken, gaat het ook stinken op straat”, illustreert hij.

View publisher imprint