FR12.nl

·27 June 2024

Gimenez verliest met Mexico op Copa América

Article image:Gimenez verliest met Mexico op Copa América

Mexico heeft de tweede groepswedstrijd niet weten te winnen. Santiago Gimenez ging met 1-0 onderuit tegen Venezuela. De spits van Feyenoord begon in de basis en werd na een uur gewisseld door bondscoach Jaime Lozano.

Gimenez heeft opnieuw geen onbetwistbare indruk weten te maken. De aanvaller kreeg na een half uur een gele kaart en wist een keer op doel te schieten. Met een 6,3 ontving Gimenez de laagste beoordeling aan de kant van de Mexicanen.

Salomón Rondón wist in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd te maken. De 34-jarige spits van CF Pachuca benutte een strafschop in de 58ste minuut. Door de nederlaag staat Mexico derde in de groep. Tegen Ecuador moet er gewonnen worden, want alleen de nummers één en twee gaan door.

OpstellingenVenezuela 🇻🇪 : Romo; Aramburu, Ferraresi, Osorio, Navarro; Herrera, Martínez, Soteldo, Savarino, Bello, Rondón.Mexico 🇲🇽 : González, Sánchez, Montes, Vázquez, Arteaga; Rodríguez, Chávez, Romo, Antuna, Quiñones, Gimenez.