Igor Paixão hoopt op toptransfer naar Liverpool: ‘We gaan kijken wat de beste oplossing is’ | OneFootball

Igor Paixão hoopt op toptransfer naar Liverpool: ‘We gaan kijken wat de beste oplossing is’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 June 2024

Igor Paixão hoopt op toptransfer naar Liverpool: ‘We gaan kijken wat de beste oplossing is’

Article image:Igor Paixão hoopt op toptransfer naar Liverpool: ‘We gaan kijken wat de beste oplossing is’
Article image:Igor Paixão hoopt op toptransfer naar Liverpool: ‘We gaan kijken wat de beste oplossing is’

© IMAGO

Igor Paixão is volgens het Braziliaanse Ge Globo op de radar verschenen van Liverpool, dat met Arne Slot een oude bekende van de aanvaller aan het roer heeft staan. De Braziliaan maakte de afgelopen twee seizoenen enorme stappen onder leiding van Slot bij Feyenoord en droomt van een dergelijke overstap: “Ik zie het vaak op social media voorbij komen.”


OneFootball Videos


Paixão liet twee jaar geleden Brazilië achter zich voor Feyenoord, dat destijds vierenhalf miljoen euro overmaakte naar Coritiba FC. De voormalig Braziliaans jeugdinternational zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2027 en kroonde zich tijdens zijn eerste seizoen in Rotterdam tot landskampioen. Afgelopen jaar was Paixão goed voor 45 duels, waarin hij 12 keer tot scoren kwam en 4 assists gaf.

Volgens de Braziliaanse media lonkt er nu een volgende stap voor Paixão, die zelf nog niet te hard van stapel wil lopen: “Ik zie het vaak voorbij komen. De fans willen niet dat ik Feyenoord verlaat, maar dat is niet aan mij. Samen met mijn management kijken we wat de beste oplossing is.” De aanvaller ligt tenslotte nog meerdere jaren vast in De Kuip en naar alle verwachting is Feyenoord niet bereid om een uitverkoop te beginnen. Dávid Hancko, Mats Wieffer, Santiago Giménez en ook Lutsharel Geertruida zouden allen in de belangstelling staan van Europese topclub. Een vertrek van allen lijkt voor Feyenoord geen oplossing.

Paixão droomt desondanks van een overstap naar het buitenland. Is het niet deze zomer, dan wel een andere keer. Een overstap naar Liverpool zou hij dan ook zien zitten: “Veel mensen vragen mij: ga je naar Liverpool? Ik weet zelf van niets. Ik wacht alleen maar af. Het Nederlands voetbal is best gaaf, maar de intensiteit is natuurlijk anders in de Premier League.”

De aanvaller heeft dan ook goede woorden over voor Slot, met wie hij nauw samenwerkte: “Hij heeft mij enorm geholpen na mijn komst en met mijn ontwikkeling. “Fijn dat alles goed is gegaan. Hij heeft uitstekend werk geleverd met onze selectie. Ik moet hem gewoon bedanken en hem succes wensen bij Liverpool. Hij zal gemist worden.”

View publisher imprint