Feyenoord-verdediger wil in De Kuip blijven: 'Als het aan mij ligt...' | OneFootball

Feyenoord-verdediger wil in De Kuip blijven: 'Als het aan mij ligt...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 June 2024

Feyenoord-verdediger wil in De Kuip blijven: 'Als het aan mij ligt...'

Article image:Feyenoord-verdediger wil in De Kuip blijven: 'Als het aan mij ligt...'
Article image:Feyenoord-verdediger wil in De Kuip blijven: 'Als het aan mij ligt...'

© IMAGO

Bart Nieuwkoop heeft de wens om de rest van zijn actieve loopbaan als profvoetballer bij Feyenoord te blijven. De 28-jarige rechtsback keerde na twee seizoen bij Union Sint-Gillis terug bij de Rotterdamse club en heeft nog een contract tot medio 2027. Eerder speelde hij al tussen 2019 en 2021 in de hoofdmacht van Feyenoord.


OneFootball Videos


Feyenoord haalde Nieuwkoop afgelopen zomer voor 2,4 miljoen euro terug van Union Sint-Gillis, dat hem in 2021 transfervrij bij de Rotterdammers oppikte. De voormalig Nederlands jeugdinternational doorliep daarvoor al tussen 2011 en 2015 de jeugdopleiding van Feyenoord, dat hem in het seizoen 2019/20 aan Willem II verhuurde. In zijn eerste seizoen sinds zijn terugkeer kwam Nieuwkoop dertig keer (twee goals, drie assists) in actie voor de Rotterdamse club.

De teller van Nieuwkoop staat nu in totaal op 111 duels voor Feyenoord en als het aan de vleugelverdediger ligt blijft dat aantal de komende jaren groeien. "Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord", vertelt Nieuwkoop in gesprek met Feyenoord Magazine. "Uiteraard op voorwaarde dat ik, net zoals afgelopen seizoen, aan voldoende speelminuten kom."

"De liefde voor Feyenoord zit er al van kinds af aan in", vertelt Nieuwkoop. "Ik zie de beelden uit mijn jeugd nog voor me, toen we naar de Open Dag gingen in De Kuip. Dat maakte indruk. Dat immense stadion, die grote spelers die je om een handtekening kon vragen. 'Voor deze club wil ik later voetballen', zei ik op dat soort momenten tegen mijn vader."

Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord. Uiteraard op voorwaarde dat ik, net zoals afgelopen seizoen, aan voldoende speelminuten kom

- Bart Nieuwkoop

Nieuwkoop blikt terug op zijn carrière in het shirt van Feyenoord, waarmee hij in 2017 beslag legde op de landstitel en in 2016, 2018 en 2024 de KNVB Beker won. "Als ik er nu aan terugdenk, krijg ik weer kippenvel", vertelt Nieuwkoop. "Dan realiseer je je eens te meer dat Feyenoord de mooiste club van Nederland is. Of, beter: van de wereld."

View publisher imprint