'Als ik genoeg speeltijd krijg, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord' | OneFootball

'Als ik genoeg speeltijd krijg, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·15 June 2024

'Als ik genoeg speeltijd krijg, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord'

Article image:'Als ik genoeg speeltijd krijg, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord'

Als hij voldoende speeltijd blijft krijgen, zou Bart Nieuwkoop de rest van zijn leven wel voor Feyenoord willen spelen. De 28-jarige verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en was van jongs af aan al groot fan van de club.

In gesprek met Feyenoord Magazine vertelt Nieuwkoop dat hij zich nog voor de geest kan halen dat hij als kind naar de Open Dag ging van Feyenoord. “Dat maakte indruk. Dat immense stadion, die grote spelers die je om een handtekening kon vragen. 'Voor deze club wil ik later voetballen', zei ik op dat soort momenten tegen mijn vader.”


OneFootball Videos


“Als ik er nu aan terugdenk, krijg ik weer kippenvel. Dan realiseer je je eens te meer dat Feyenoord de mooiste club van Nederland is. Of, beter: van de wereld”, zegt Nieuwkoop. “Als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij Feyenoord. Op voorwaarde uiteraard dat ik, zoals afgelopen seizoen, aan voldoende speelminuten kom.”

Nieuwkoop speelde vorig seizoen 30 wedstrijden voor Feyenoord, waarvan 21 in de Eredivisie. Van de 30 optredens stond hij 16 keer in de basis en kwam hij 14 keer als invaller binnen de lijnen. Nieuwkoop speelt meestal als rechtsback, maar is door trainer Arne Slot ook als rechtsbuiten opgesteld.

View publisher imprint