Done deal: Union breekt transferrecord en troeft onder meer Leipzig en Liverpool af | OneFootball

Done deal: Union breekt transferrecord en troeft onder meer Leipzig en Liverpool af | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17 June 2024

Done deal: Union breekt transferrecord en troeft onder meer Leipzig en Liverpool af

Article image:Done deal: Union breekt transferrecord en troeft onder meer Leipzig en Liverpool af

Union SG eindigde voor het derde seizoen op rij bovenaan in de Belgische competitie. Met een Beker van België pakten ze ook een eerste prijsje. Ondertussen zijn ze wel al verder aan het kijken richting de toekomst.

Elk seizoen opnieuw verliest Union SG een aantal van zijn bepalende spelers, maar worden die vervangen door vaak goedkopere versies die evenveel waard blijken te zijn. Het is interessant om zien hoe het scoutingsapparaat van de Brusselaars werkt.


OneFootball Videos


Voor komende zomer gaan ze wel uitpakken met een absolute toptransfer, want Anan Khalaili zal de overstap maken naar Union SG. Daar zou een recordbedrag van niet minder dan 7,5 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Article image:Done deal: Union breekt transferrecord en troeft onder meer Leipzig en Liverpool af

Afgelopen zomer waren onder meer Leipzig en Salzburg geïnteresseerd in de voorwaarden van Khalaili, ondertussen toonde ook Liverpool interesse. Maar het wordt dus Union, want de speler legde een tijdje geleden al medische testen af.

Transferwaarde van 1,2 miljoen euro

De 19-jarige rechterwinger komt over van Maccabi Haifa, waar hij nog tot juni 2026 onder contract lag. Union breekt met 7,5 miljoen euro zijn eigen inkomend record én een Israëlisch uitgaand transferrecord. Hij tekende nu een contract tot 2028.

Transfermarkt schatte zijn marktwaarde op zo'n 1,2 miljoen euro, maar hij vertrekt dus voor een veelvoud van dat bedrag. Ondertussen hebben ze bij Union SG de deal ook officieel bekend weten te maken. Een stevige deal voor de Brusselaars.

View publisher imprint