Feyenoord krijgt concurrentie van Barcelona in jacht op recordbrekend talent | OneFootball

Feyenoord krijgt concurrentie van Barcelona in jacht op recordbrekend talent | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 September 2024

Feyenoord krijgt concurrentie van Barcelona in jacht op recordbrekend talent

Article image:Feyenoord krijgt concurrentie van Barcelona in jacht op recordbrekend talent
Article image:Feyenoord krijgt concurrentie van Barcelona in jacht op recordbrekend talent

© IMAGO

Feyenoord krijgt concurrentie in de strijd om Gilberto Mora van Club Tijuana. Het vijftienjarige talent is ook op de radar verschenen van Barcelona, dat hem volgens Mexicaanse media heeft uitgenodigd voor een trainingsstage. Eerder bevestigde Juan Carlos Osorio, trainer van Tijuana, al de interesse van Feyenoord in Mora, die volgens de berichten uit Mexico mee zou gaan trainen in Rotterdam.


OneFootball Videos


Mora is officieel nog jeugdspeler van Tijuana, maar kwam al vier keer in actie voor de hoofdmacht van de huidige nummer zeven van Mexico. De Mexicaans jeugdinternational werd door zijn eerste minuten tegen Santos Laguna (3-1 winst) de jongste debutant van Tijuana. In zijn derde optreden, en eerste basisplaats, was hij ook voor het eerst trefzeker (tegen Club Léon, 2-1 winst) en werd hij daarmee de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Mexicaanse competitie.

Eerder meldde Mexicaanse media dat Mora bij Feyenoord neer zou strijken voor een trainingsstage. Het grote talent zou dan twintig dagen meetrainen bij de Rotterdamse om zichzelf te bewijzen. De berichtgeving uit Mexico werd door Feyenoord nog niet bevestigd, maar volgens Osorio is er wel degelijk sprake van interesse. "Het klopt dat er interesse is vanuit Feyenoord via Dennis te Kloese (algemeen directeur, red.). Ik denk dat Gilberto en zijn familie uiteindelijk een besluit moeten maken", vertelde Osorio . "Het verbaast mij niets, want Gilberto heeft de laatste twee duels laten zien dat hij het spelletje begrijpt en goed uit kan voeren."

Article image:Feyenoord krijgt concurrentie van Barcelona in jacht op recordbrekend talent

© IMAGO - Gilberto Mora in actie namens Club Tijuana

Volgens de laatste berichtgeving uit Mexico krijgt Feyenoord concurrentie voor Mora, wiens stormachtige ontwikkeling ook is opgevallen bij Barcelona. De Spaanse topclub heeft de jonge aanvallende middenvelder een uitnodiging gestuurd om mee te trainen in de alom geprezen jeugdopleiding La Masia. Om dit te kunnen bewerkstelligen moeten de ouders van Mora wel toestemming geven. Het is nog niet duidelijk hoe zij tegenover een vertrek naar Europa staan.

Feyenoord heeft naar verluidt hetzelfde idee voor Mora, die ook mee zou moeten gaan trainen in de Rotterdamse jeugdopleiding. "Volgens mij is het idee dat Gilberto daarnaartoe gaat zodat ze hem leren kennen", legde Osorio een tijd terug uit. "Bij Feyenoord kan men hem dan aan het werk zien en beslissen of ze hem in de toekomst willen hebben. Daarna zal er een beslissing worden genomen."

View publisher imprint