Saoedische topclub moet Feyenoord en Ramiz Zerrouki van elkaar verlossen | OneFootball

Saoedische topclub moet Feyenoord en Ramiz Zerrouki van elkaar verlossen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 September 2024

Saoedische topclub moet Feyenoord en Ramiz Zerrouki van elkaar verlossen

Article image:Saoedische topclub moet Feyenoord en Ramiz Zerrouki van elkaar verlossen
Article image:Saoedische topclub moet Feyenoord en Ramiz Zerrouki van elkaar verlossen

© IMAGO

Ramiz Zerrouki werd een jaar geleden door Feyenoord overgenomen van FC Twente. Na het vertrek van Mats Wieffer is de 26-jarige middenvelder onbetwiste basisspeler bij de Rotterdammers, maar dit seizoen wist hij allesbehalve te imponeren. Volgens de data van SciSports kan het Saoedische Al-Hilal een oplossing bieden voor Zerrouki en Feyenoord.


OneFootball Videos


Zerrouki speelde vanaf zijn achtste uiteindelijk tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij vervolgens bij FC Twente neerstreek. Hier brak de Algerijns international door en verdiende hij een transfer naar Feyenoord, dat vorig jaar 7,2 miljoen euro betaalde voor de balveroveraar. In zijn eerste jaar in Rotterdamse dienst kwam Zerrouki in totaal 36 wedstrijden in actie, waarvan 22 keer als basisspeler.

Dit seizoen is Zerrouki basisspeler onder Brian Priske, die deze zomer werd aangesteld als opvolger van de naar Liverpool vertrokken Arne Slot. De verdedigende middenvelder moest tot op heden één duel missen door een schorsing, maar kreeg het vertrouwen van zijn trainer in het Champions League-duel met Bayer Leverkusen donderdagavond. Zerrouki ging echter pijnlijk de fout in bij de openingstreffer van de Duitse topclub. Vlak daarna zag hij zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Zerrouki weet tot dusver de verwachtingen niet waar te maken en is nog niet de ideale vervanger van Wieffer gebleken. Hoewel volgens de data van SciSports Feyenoord met een Club Fit van 80 een uitstekende werkgever lijkt, is er één club die nog beter lijkt te passen bij de rechtspoot. Al-Hilal heeft een Club Fit van 85, waarbij Zerrouki vaste basisspeler zou worden en daarnaast goed lijkt te passen qua speelstijl en formatie.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Indien Al-Hilal bij Zerrouki uitkomt en aanklopt bij Feyenoord zal de Saoedische topclub wel een transfersom op tafel moeten leggen. De middenvelder heeft namelijk nog een contract tot medio 2027 bij de Rotterdammers en vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 11,8 miljoen euro. Wanneer Feyenoord met dit bedrag akkoord zou gaan, boekt het een winst van ruim 4,5 miljoen euro.

View publisher imprint