FC Twente komt bij Ajax uit in jacht op aanvallende versterkingen | OneFootball

FC Twente komt bij Ajax uit in jacht op aanvallende versterkingen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 July 2024

FC Twente komt bij Ajax uit in jacht op aanvallende versterkingen

Article image:FC Twente komt bij Ajax uit in jacht op aanvallende versterkingen
Article image:FC Twente komt bij Ajax uit in jacht op aanvallende versterkingen

© IMAGO

Ajax moet mogelijk op korte termijn om tafel met FC Twente over een transfer van Naci Ünüvar, zo onthult journalist Leon ten Voorde van Tubantia. De 21-jarige linksbuiten keerde deze zomer terug in Johan Cruijff ArenA na een eerdere huurperiode in Enschede. Twente overweegt in zijn zoektocht naar aanvallende versterkingen echter een terugkeer.


OneFootball Videos


Ünüvar staat al jaren te boek als groot talent, maar wacht nog altijd op zijn definitieve doorbraak. Op zestienjarige leeftijd debuteerde de buitenspeler bij Ajax, waarna hij nog twee duels in twee seizoenen speelde in de hoofdmacht. Na een tijdelijk verblijf bij Trabzonspor streek Ünüvar neer bij Twente, waar hij afgelopen seizoen in 25 duels 4 keer tot scoren kwam en 3 assists gaf.

Twente houdt met het oog op komend seizoen de verrichtingen van Ünüvar wel in de gaten. "Uiteindelijk is het de bedoeling dat er naast Sayfallah Ltaief nog een linksbuiten bij gaat komen", vertelde Ten Voorde zaterdag, waarna de naam van Ünüvar valt. "Hij is een speler die wel op de lijst staat bij Twente om misschien toch weer terug te halen."

Door de blessuregevoeligheid van Ünüvar wordt Twente wel geadviseerd om er goed over na te denken. "Ik zag de eerste oefenwedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle en hij was wéér geblesseerd. Dat is toch een beetje het euvel bij hem", aldus Ten Voorde. "Hij heeft gewoon moeite met de belasting. Vorig jaar bij Twente was hij ook te vaak uit de roulatie."

Eerder schreef journalist Tim van Duijn namens Voetbal International dat Ünüvar 'gewoon' de voorbereiding bij Ajax zou meedraaien onder Francesco Farioli. Daarbij werd wel de kanttekening geplaatst dat er veel clubs interesse hebben in de Turks jeugdinternational.

View publisher imprint