Alfred Schreuder gaat vol voor hereniging met elfvoudig Oranje-international | OneFootball

Alfred Schreuder gaat vol voor hereniging met elfvoudig Oranje-international | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 July 2024

Alfred Schreuder gaat vol voor hereniging met elfvoudig Oranje-international

Article image:Alfred Schreuder gaat vol voor hereniging met elfvoudig Oranje-international
Article image:Alfred Schreuder gaat vol voor hereniging met elfvoudig Oranje-international

© IMAGO

Leroy Fer speelt komend seizoen voor Al-Nasr SC in de Verenigde Arabische Emiraten, zo melden Voetbal International en Transferwatch.nl. Daar gaat de verdedigende middenvelder samenwerken met Alfred Schreuder, met wie hij eerder bij FC Twente samenwerkte. Fer zit sinds 1 juli zonder club, nadat zijn contract bij het Turkse Alanyaspor afliep.


OneFootball Videos


Fer vertrok in de zomer van 2021 transfervrij bij Feyenoord naar Alanyaspor. Daar speelde de 34-jarige ex-speler van Feyenoord en FC Twente de afgelopen 3 seizoenen in totaal 89 wedstrijden, waarin hij 2 keer scoorde en 2 assists leverde. Het meeste wedstrijden speelde Fer, die elf interlands voor Nederland op zijn naam heeft staan, voor Feyenoord. In totaal kwam de rechtspoot 194 duels in actie voor de Rotterdammers (21 goals, 17 assists).

In Dubai wordt Fer herenigd met Alfred Schreuder. Het duo kent elkaar van de gezamenlijke tijd bij Twente, waar de middenvelder tussen 2011 en 2013 onder contract stond. Volgens Voetbal International moeten er wel nog wat handtekeningen worden gezet voor de overgang volledig in kannen en kruiken is.

Naast Fer versterkt Al-Nasr zich ook met Marouan Azarkan. De aanvaller zou voor een bedrag van circa een miljoen euro de transfer van FC Utrecht naar het Midden-Oosten maken. De 22-jarige dribbelaar kwam vorig jaar zomer voor 750.000 euro over van Excelsior, maar mede door blessureleed pakte het avontuur in de Galgenwaard teleurstellend uit. In totaal kwam de voormalig Oranje-jeugdinternational tot slechts 890 speelminuten, verdeeld over 20 wedstrijden. Daarin wist hij één assist af te leveren.

Ook diens voormalig ploeggenoot Othmane Boussaid kan een meerjarig contract tekenen in het Midden-Oosten. De Belgisch jeugdinternational, wiens contract afliep in Utrecht, kwam in de zomer van 2018 transfervrij naar FC Utrecht nadat zijn contract bij Lierse SK afliep. In totaal kwam de aanvaller tot 144 duels voor de Domstedelingen, waarin hij 11 keer scoorde en 18 goals voorbereidde.

View publisher imprint