Devyne Rensch kan Ajax verder in problemen brengen met transfer naar Italië | OneFootball

Devyne Rensch kan Ajax verder in problemen brengen met transfer naar Italië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 September 2024

Devyne Rensch kan Ajax verder in problemen brengen met transfer naar Italië

Article image:Devyne Rensch kan Ajax verder in problemen brengen met transfer naar Italië
Article image:Devyne Rensch kan Ajax verder in problemen brengen met transfer naar Italië

© IMAGO

Devyne Rensch beschikt bij Ajax nog altijd over een aflopend contract. De rechtsback heeft tot op heden geen gehoor gegeven aan het verzoek van Ajax om met elkaar om de tafel te gaan, waardoor een transfervrij vertrek steeds aannemelijker lijkt te worden. Inter heeft de naam van Rensch in ieder geval alvast genoteerd voor komende zomer.


OneFootball Videos


Italiaanse media schrijven dat Rensch een optie om de achterhoede van Inter komend jaar te versterken. De grootmacht heeft lang niet meer zoveel te besteden als enkele jaren geleden en zal het van goedkope en transfervrije buitenkansjes moeten hebben. Rensch zal bij Inter dan de concurrentiestrijd met Denzel Dumfries aan moeten gaan. De rechtsback is met de Italiaanse topclub in gesprek over het verlengen van zijn contract, dat nu nog tot medio 2025 loopt.

Volgens Het Parool is Rensch niet ingegaan op het laatste voorstel van Ajax om zijn contract te verlengen, waardoor een vertrek komende zomer steeds aannemelijker wordt. De vraag is volgens de Amsterdamse krant nu 'hoe hard het spel gespeeld gaat worden.' "In het verleden heeft Ajax spelers die niet wilden bijtekenen naar Jong Ajax overgeheveld – denk aan Shota Arveladze in 2001. Komt dat er bij Rensch ook van?", vroeg clubwatcher Jop van Kempen zich af. Arveladze vertrok in het slot van de zomer van 2001 alsnog voor 4,5 miljoen euro naar Rangers FC.

Het Algemeen Dagblad meldde eerder al dat Ajax een vertrek van Rensch overweegt, mede door diens contractsituatie. Daarnaast is hij een van de spelers in de selectie van Francesco Farioli die een behoorlijke transferwaarde vertegenwoordigt. De vleugelverdediger heeft op dit moment een Estimated Transfer Value van 8,8 miljoen euro.

View publisher imprint