Ajax zorgde voor teleurstelling in Rotterdam: 'Doodzonde dat hij ging' | OneFootball

Ajax zorgde voor teleurstelling in Rotterdam: 'Doodzonde dat hij ging' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 September 2024

Ajax zorgde voor teleurstelling in Rotterdam: 'Doodzonde dat hij ging'

Article image:Ajax zorgde voor teleurstelling in Rotterdam: 'Doodzonde dat hij ging'
Article image:Ajax zorgde voor teleurstelling in Rotterdam: 'Doodzonde dat hij ging'

© IMAGO

Excelsior versterkte vorig jaar zijn gelederen met Kian Fitz-Jim, die op huurbasis overkwam van Ajax. Lang konden de Rotterdammers niet van de 21-jarige middenvelder genieten, daar de Amsterdamse club hem in de winterstop alweer terughaalde. Dit zorgde voor teleurstelling bij toenmalig coach Marinus Dijkhuizen, die Fitz-Jim graag bij zijn club had gehouden op dat moment.


OneFootball Videos


Fitz-Jim werd vorig jaar door Ajax verhuurd aan Excelsior om vlieguren te maken in de Eredivisie. De Nederlands jeugdinternational had daarvoor al 85 duels voor Jong Ajax achter zijn naam staan en was daarnaast vier keer in actie gekomen voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Bij Excelsior wist Fitz-Jim echter niet gelijk en basisplaats te veroveren en zodoende bleef hij steken op 615 minuten, verdeeld over 12 wedstrijden.

"Hij had het best wel moeilijk bij ons in de eerste instantie", vertelt Dijkhuizen aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Hij dacht: ik ga wel spelen, maar hij kwam laat binnen en toen stond het elftal al redelijk. Later ging de knop om bij hem en had hij best een goede fase."

Het mocht niet baten voor Excelsior en Fitz-Jim, die afgelopen winter werd teruggehaald door Ajax. "Het was eigenlijk doodzonde dat hij wegging in de winterstop, want ik had eigenlijk verwacht dat hij na de winterstop door ging knallen", blikt Dijkhuizen terug. "Hij werd toen alleen verleid door Ajax. Dat begreep ik ook wel, maar het bleef best wel zonde dat hij wegging."

Fitz-Jim kwam na zijn terugkeer bij Ajax nauwelijks in de plannen voor van John van 't Schip en ook in de voorbereiding op dit seizoen twijfelde Francesco Farioli over het lot van de jonge middenvelder. Fitz-Jim overwoog zelf ook een vertrek, maar bleef toch bij Ajax en groeide uit tot een gewaardeerde kracht. Hij kwam tot op heden zes keer in actie en was goed voor één goal en één assist.

View publisher imprint