Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen | OneFootball

Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: Club Brugge

Club Brugge

·2 April 2023

Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen

Article image:Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen

Back from international duties, Blauw-Zwart visited KV Mechelen on matchday 31. Noa Lang stunned the home side with a brace early in the game. He slotted home from the spot after fifteen minutes play and doubled up a few minutes later. In the second half Mechele headed home to put the game to bed.

Net voor de interlandbreak verloor Club met het kleinste verschil op het veld van KV Kortrijk en coach De Mil voerde nu enkele wijzigingen door in zijn basiself. Meijer moest verstek geven wegens ziekte en werd vervangen op het middenveld door Onyedika. Sylla was geschorst en hierdoor kwam Mechele opnieuw in de basis. De laatste wissel die werd doorgevoerd, was deze van Odoi. Mata kreeg bijgevolg het vertrouwen om te starten. Lang en Jutglà moesten voorin voor doelpunten zorgen.


OneFootball Videos


Article image:Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen

In de openingsfase was het voor beide ploegen nog wat zoeken, maar de eerste mogelijkheid was wel voor Club. Buchanan kreeg de bal breed en de Canadees bracht het leer snel voor doel waar Rits infiltreerde. Die kon zijn poging niet kadreren. Na 11 minuten viel een veel grotere kans voor Club te noteren. Lang met de schitterende opening voor Mata en die legde achteruit voor Buchanan. Bates smeet zich in allerijl in de baan van het schot en voorkwam zo het doelpunt. Even later was het echter wel prijs voor de bezoekers! Nielsen ging goed diep en probeerde het leer voor doel te brengen. Zijn pass werd echter afgestopt, maar met de arm. Ref Vergoote wees resoluut naar de stip en Lang bracht Club zo op voorsprong. Kort daarna mocht de Nederlandse winger opnieuw juichen! Hij kreeg de bal mooi aangespeeld door Rits, bracht de bal vervolgens voor zijn linker en trapte de dubbele voorsprong overhoeks via de paal tegen de netten.

Blauw-Zwart was aldus heer en meester en troefde de thuisploeg op alle vlakken af in de eerste dertig minuten van de wedstrijd. Iets over het halfuur was er dan toch eens dreiging nadat Storm de bal voor doel bracht. Hairemans kon net niet bij de bal en Spileers reageerde alert vooraleer Mignolet bedreigd kon worden. Rond minuut 40 was het toch opnieuw Club dat voor gevaar zorgde. Jutglà week even uit naar de linkerkant om vervolgens naar binnen te komen met de bal aan de voet. De Spaanse spits ging voor eigen succes, maar zijn schot ging een metertje over het doel van Thoelen. Enkele minuten nadien noteerden we een mooie aanval op de rechterflank waarbij Jutglà wederom het eindstation was op een voorzet van Mata. De spits kon zijn kopbal jammer genoeg niet kadreren en zo gingen we rusten met een dubbele voorsprong voor Blauw-Zwart...

Article image:Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen

Dezelfde 22 namen begonnen aan het tweede bedrijf en nu was het KV Mechelen dat voor het eerste doelgevaar zorgde. Storm zocht de achterlijn op en bracht de bal voor doel. Daar kon Hairemans vrijstaand koppen, maar iets te zacht en centraal om Mignolet te verschalken. Blauw-Zwart reageerde vrijwel meteen via Jutglà, maar zijn schot van buiten de zestien was wat gekraakt en ging bijgevolg naast. Vijf minuten later had Club dé kans op de 0-3, maar zowel Vanaken als Jutglà (in de herneming) slaagden er niet in om Thoelen van dichtbij te kloppen. De bezoekers kwamen er vooral gevaarlijk uit in de omschakeling, maar ook de poging van Lang vond het doelkader niet. De match ging nu wel goed op en neer, want aan de overzijde maakte Storm de actie en bereikte zijn scherpe voorzet net geen ploegmakker. Het grootste gevaar bleef wel van de Bruggelingen komen, maar Jutglà bleef pech hebben bij de afwerking. Nu werd zijn poging in extremis afgeblokt door Van Hecke.

Enkele minuten later viel dan toch de verdiende derde treffer! Na een ingestudeerde hoekschop bracht Mata het leer goed in het pak en daar verlengde Mechele de bal met het hoofd tegen de netten. De wedstrijd leek nu wel gespeeld, maar KV Mechelen reageerde toch meteen op de tegentreffer. Storm kwam goed naar binnen en krulde de bal vervolgens mooi naar de verste paal. De poging ging nipt naast de kooi van Mignolet. Na deze mogelijkheid volgden enkele wissels langs beide kanten en zo kregen enkele jonge talenten van Club NXT hun kans. Zowel Vermant, Sabbe als Sandra kregen op die manier speelminuten.

Article image:Blauw-Zwart bags three points following 0-3 win at KV Mechelen

Die laatste werd in de slotminuten diep gestuurd in de zestien, maar kon net niet voldoende bij de bal om Thoelen een vierde keer te kloppen. De verdiende zege van Blauw-Zwart kwam nooit meer in het gedrang en zo blijft Club nog meestrijden om een plaats in de Champions’ play-offs!

Jupiler Pro League – Speeldag 31 Toeschouwers: 16.672 – AFAS Stadion Scheidsrechter: Jasper Vergoote KV Mechelen: Yannick Thoelen – Dimitri Lavalée, David Bates, Boli Bolingoli (60’ Rob Schoofs) – Geoffry Hairemans, Dries Wouters, Jannes Van Hecke, Alessio Da Cruz (60’ Enock Agyei), Nikola Storm – Kerim Mrabti, Julien Ngoy. Bank: Gaëtan Coucke, Iebe Swers, Rob Schoofs, Enock Agyei, Jordi Vanlerberghe, Ngal’Ayel Mukau, Bilal Bafdili. Coach: Steven Defour. Club Brugge: Simon Mignolet –  Clinton Mata, Brandon Mechele, Jorne Spileers – Tajon Buchanan (89’ Kyriani Sabbe), Casper Nielsen (74’ Cisse Sandra), Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Mats Rits (79’ Antonio Nusa) – Noa Lang (79’ Romeo Vermant), Ferran Jutglà (79’ Roman Yaremchuk). Bank: Josef Bursik, Senne Lammens, Kyriani Sabbe, Denis Odoi, Chemsdine Talbi, Cisse Sandra, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk, Romeo Vermant. Coach: Rik De Mil.

Gele kaarten: Van Hecke, Onyedika Rode kaarten: geen Doelpunten: 16’ Lang (0-1), 20’ Lang (0-2), 68’ Mechele (0-3)

View publisher imprint