Ajax moet vrezen: kans dat Wout Weghorst naar Amsterdam komt wordt kleiner | OneFootball

Ajax moet vrezen: kans dat Wout Weghorst naar Amsterdam komt wordt kleiner | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 July 2024

Ajax moet vrezen: kans dat Wout Weghorst naar Amsterdam komt wordt kleiner

Article image:Ajax moet vrezen: kans dat Wout Weghorst naar Amsterdam komt wordt kleiner
Article image:Ajax moet vrezen: kans dat Wout Weghorst naar Amsterdam komt wordt kleiner

© IMAGO

De kans is aanwezig dat Ajax alsnog naast Wout Weghorst grijpt. De spits, die afgelopen seizoen door Burnley aan TSG Hoffenheim werd verhuurd, wordt al weken in verband gebracht met de Amsterdamse club. Clubwatcher Lentin Goodijk bevestigt dat Ajax de 31-jarige aanvaller graag wil overnemen, maar dat men eerst Chuba Akpom moet verkopen voordat hij gehaald kan worden.


OneFootball Videos


De Oranje-international, die een contract heeft tot medio 2025, wil graag een ‘goede voorbereiding’ draaien op het nieuwe seizoen. Door het EK komt de transfercarrousel echter pas laat op gang en mede daardoor heeft Weghorst nog altijd geen aanbod van Ajax gekregen. “Het is lastig inschatten of Weghorst nog komt”, stelt Goodijk in een video van Voetbal International. “De interesse van Ajax, en ook van FC Twente trouwens, is er nog steeds, maar het wordt er niet makkelijker op.”

“Er zijn natuurlijk ook andere clubs die hem hebben zien spelen en hem al langer kennen", vervolgt de journalist. "Zijn profiel als geweldige pinchhitter, en voor sommige clubs is hij misschien ook een fantastische basisspeler, is natuurlijk heel interessant. Bij Ajax is het telkens afwachten totdat er verkocht wordt voordat de club zelf echt kan kopen. Er moet wel financiële ruimte zijn om zo’n deal mogelijk te maken."

Daarom dient zowel Weghorst als Ajax geduld te hebben. "Maar op een gegeven moment kan ik me voorstellen dat Weghorst iets heeft van: ik wil nu een keer duidelijkheid hebben. Ook om een goede voorbereiding te draaien. Daar zit een beetje spanning van de tijd op, of dat nog gaat lukken. Anders zal hij een andere keuze maken en zal Ajax ook een andere keuze maken”, besluit Goodijk.

Akpom liet eerder nog weten niet per se te willen vertrekken bij Ajax en komend seizoen belangrijk te willen zijn voor trainer Francesco Farioli. "Ik zou erg graag onder deze nieuwe trainer blijven werken", aldus de aanvaller tegenover de NOS. Toch is de toekomst van Akpom bij Ajax onzeker. "Om eerlijk te zijn weet ik niet wat de situatie precies is. Wat ik heb geleerd in de loop van mijn carrière is om gewoon te blijven focussen op het voetbal."

View publisher imprint