Actie aanstaande in De Kuip: Oranje-fans ontvangen oproep, capo is aanwezig | OneFootball

Actie aanstaande in De Kuip: Oranje-fans ontvangen oproep, capo is aanwezig | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·10 June 2024

Actie aanstaande in De Kuip: Oranje-fans ontvangen oproep, capo is aanwezig

Article image:Actie aanstaande in De Kuip: Oranje-fans ontvangen oproep, capo is aanwezig

Er zal maandagavond een sfeeractie plaatsvinden in De Kuip voorafgaand aan het duel van het Nederlands elftal tegen IJsland, waardoor supporters op Vak S worden opgeroepen om vroegtijdig naar het stadion te komen. Het supportersinitiatief Dutch Fanatics, dat bezig is geweest met het voorbereiden van de sfeeractie en mensen oproept op tijd te komen, meldt daarnaast dat er een capo en twee trommelaars aanwezig zullen zijn bij de uitzwaaiwedstrijd van Oranje.

Supporters van het Nederlands elftal hebben er alles aan gedaan om maandagavond voor een mooie actie te zorgen tijdens de laatste wedstrijd van Oranje voorafgaand aan het EK. Er zal worden uitgepakt met een sfeeractie op Vak S in De Kuip en de supporters die daar plaatsnemen, worden via sociale media opgeroepen om zo vroeg mogelijk naar het stadion te komen. Daarnaast zullen er op de tribune nog wat wijzigingen worden doorgevoerd ten opzichte van de interland van donderdag tegen Canada.


OneFootball Videos


Volgens Dutch Fanatics, dat zichzelf omschrijft als een supportersinitiatief dat fanatieke voetbalsupporters wil verenigen rondom wedstrijden van het Nederlands elftal, zal het nieuw te vormen 'sfeervak' maandagavond meer vorm krijgen. Er zal een capo - zoals een leider van een bepaalde supportersgroep vaak wordt genoemd - aanwezig zijn in De Kuip. Daarnaast nemen er volgens het supportersinitiatief twee ervaren trommelaars plaats op Vak S.

De uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, die om 20.45 uur van start gaat in Rotterdam-Zuid, zal in ieder geval begonnen worden met een sfeeractie. Het initiatief van Dutch Fanatics moet er uiteindelijk, met allerlei andere acties, voor zorgen dat de sfeer rondom wedstrijden van het Nederlands elftal verhoogd wordt.

View publisher imprint