Feyenoord meldt eerste uitgaande zomertransfer en doet zaken binnen Nederland | OneFootball

Feyenoord meldt eerste uitgaande zomertransfer en doet zaken binnen Nederland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 June 2024

Feyenoord meldt eerste uitgaande zomertransfer en doet zaken binnen Nederland

Article image:Feyenoord meldt eerste uitgaande zomertransfer en doet zaken binnen Nederland
Article image:Feyenoord meldt eerste uitgaande zomertransfer en doet zaken binnen Nederland
Article image:Feyenoord meldt eerste uitgaande zomertransfer en doet zaken binnen Nederland

© IMAGO

Memirheil Benita speelt komend seizoen voor Heracles Almelo, meldt Feyenoord via zijn officiële kanalen. De rechtsback ondertekent een contractverlenging in Rotterdam en wordt daarna verhuurd aan de club uit Almelo. Vorig seizoen kwam Benita uit voor stadsgenoot Excelsior, dat na play-offs degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.


OneFootball Videos


Naast Heracles was ook RKC Waalwijk in de markt voor de twintigjarige verdediger. De Brabanders hebben deze maand nog 'een lijntje uitgegooid' naar de jeugdexponent van de Rotterdammers. De keuze is echter gevallen op Heracles, waar Benita gaat spelen onder Erwin van de Looi. Vorig seizoen eindigde de club uit Overijssel op de veertiende plaats in de Eredivisie.

De Rotterdammers lenen Benita voor één seizoen uit, zonder koopoptie. Daarvoor diende wel eerst het contract van de mandekker verlengd te worden. Zijn eerdere verbintenis liep na het komende seizoen af. Het nieuwe contract van Benita loopt tot de zomer van 2026, met de optie voor nog een jaar.

“Iedereen is hier heel vriendelijk en ik ben hier goed opgevangen”, vertelt Benita over zijn eerste dag in Almelo. “Deze week heb ik mijn contract verlengd bij Feyenoord en nu krijg ik een mooie kans om mezelf bij Heracles Almelo verder te ontwikkelen als voetballer en als mens. In de afgelopen weken heb ik ook contact gehad met Jetro Willems en Mohamed Sankoh en zij vertelden goede verhalen over de club. Dat gaf me natuurlijk een extra boost om hier te komen.”

Benita werd afgelopen seizoen door Feyenoord verhuurd aan Excelsior, waar hij tegen het einde van het seizoen uitgroeide tot eerste keus rechts achterin. In totaal speelde de verdediger 27 duels voor de club uit Kralingen, waarin hij 3 doelpunten voorbereidde. Voor Feyenoord staat de teller op zes duels, waarin Benita één assist op zijn naam schreef.

1908.nl benadrukt dat er 'meer beweging' wordt verwacht op de rechtsbackpositie, gezien de flinke bezetting daar. Intern gaat men uit van vertrekken van Lutsharel Geertruida, Marcus Holmgren Pedersen en Neraysho Kasanwirjo. "Over laatstgenoemde is nog wat twijfel, gezien hij ook centraal uit de voeten kan", zo klinkt het.

View publisher imprint