Van Bronckhorst pikt eerste aanwinst van Besiktas op bij Atlético Madrid | OneFootball

Van Bronckhorst pikt eerste aanwinst van Besiktas op bij Atlético Madrid | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15. Juni 2024

Van Bronckhorst pikt eerste aanwinst van Besiktas op bij Atlético Madrid

Artikelbild:Van Bronckhorst pikt eerste aanwinst van Besiktas op bij Atlético Madrid
Artikelbild:Van Bronckhorst pikt eerste aanwinst van Besiktas op bij Atlético Madrid

© IMAGO

Besiktas heeft Gabriel Paulista binnen, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De 33-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van Atlético Madrid en is de eerste aanwinst van Giovanni van Bronckhorst, die begin juni werd aangesteld als trainer van de Turkse topclub. Besiktas bevestigde eerder al in onderhandeling te zijn met Paulista.


OneFootball Videos


Paulista verruilde ruim tien jaar geleden Brazilië voor de Europese velden toen hij voor 3,3 miljoen euro van EC Vitória naar Villarreal vertrok. Anderhalf jaar later legde Arsenal vijftien miljoen euro neer. In 2017 verkocht de Engelse topclub hem aan Valencia, waar hij zesenhalf seizoen speelde alvorens hij afgelopen winter transfervrij bij Atlético tekende. Hier hield het avontuur na 405 minuten, verdeeld over 5 duels, in een half jaar tijd op.

Besiktas wordt volgens Romano nu de nieuwe werkgever van Paulista. De transfermarktexpert meldt dat de Braziliaanse stopper een akkoord heeft bereikt met de nummer zes van Turkije. Eerder werd al bekend dat Paulista een driejarig contract zou tekenen bij Besiktas, waar hij Van Bronckhorst moet helpen om het gat te verkleinen met Fenerbahçe en Galatasaray.

Van Bronckhorst werd eerder al in verband gebracht met een hereniging met Steven Berghuis. De 32-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Besiktas, dat zelfs al een bod zou hebben uitgebracht. Berghuis werkte eerder al samen met Van Bronckhorst bij Feyenoord, waar hij 120 duels onder hem speelde.

Impressum des Publishers ansehen