Santiago Giménez 'heel dicht bij' toptransfer naar Engeland: Atlético grijpt mis | OneFootball

Santiago Giménez 'heel dicht bij' toptransfer naar Engeland: Atlético grijpt mis | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24. Juni 2024

Santiago Giménez 'heel dicht bij' toptransfer naar Engeland: Atlético grijpt mis

Artikelbild:Santiago Giménez 'heel dicht bij' toptransfer naar Engeland: Atlético grijpt mis
Artikelbild:Santiago Giménez 'heel dicht bij' toptransfer naar Engeland: Atlético grijpt mis

© IMAGO

Santiago Giménez is 'heel dicht bij' een transfer naar Tottenham Hotspur, weet het Mexicaanse TUDN te melden. De spits was afgelopen seizoen een van de uitblinkers van Feyenoord en wordt al maanden in verband gebracht met een toptransfer. Die lijkt er nu te gaan komen. Giménez zelf, die met het Mexicaanse nationale team aanwezig is bij de Copa América, is ook op de hoogte van de vergaande interesse.


OneFootball Videos


Feyenoord heeft twee aanbiedingen voor Giménez ontvangen: zowel Tottenham als Atlético Madrid heeft een bod neergelegd in Rotterdam. Het bod van de Madrilenen is lager. Feyenoord heeft aan Atléti gevraagd om het bedrag van Tottenham in ieder geval te matchen, maar dit wordt omschreven als 'erg moeilijk'. Daardoor lijkt een transfer naar Madrid uitgesloten.

Tottenham lijkt daardoor de nieuwe bestemming te worden van Giménez. De Londense club wordt, samen met onder meer AC Milan, al maanden in verband gebracht met de 23-jarige aanvaller. Het is niet bekend wat men in Rotterdam ontvangt voor de Mexicaan. De club wil een bedrag van tussen de 30 en 35 miljoen euro hebben, wist FOX Sports Mexico eerder te melden.

Giménez zelf is op de hoogte van de onderhandelingen, maar wil zich niet laten afleiden van de Copa América. Mexico is ingedeeld in een poule met Venezuela, Ecuador en Jamaica en won zondag het eerste duel van de Jamaicanen met 1-0. De verwachting is dat de deal in een stroomversnelling zal belenden zodra het toernooi afgelopen is.

Giménez was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De linkspoot kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels.

Zondag kwam nog het merkwaardige gerucht dat Giménez een aanbieding ontvangen heeft van Spartak Moskou, Journalist David Medrano van TV Azteca beweerde dat de spits van Feyenoord enkele weken geleden benaderd is door de Russische topclub. Door de aanstaande deal met Tottenham lijkt Spartak mis te grijpen.

Impressum des Publishers ansehen