Recordtransfer voorspeld bij Twente: 'De nieuwe Wieffer, hij gaat ook voor 30 miljoen' | OneFootball

Recordtransfer voorspeld bij Twente: 'De nieuwe Wieffer, hij gaat ook voor 30 miljoen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. Juli 2024

Recordtransfer voorspeld bij Twente: 'De nieuwe Wieffer, hij gaat ook voor 30 miljoen'

Artikelbild:Recordtransfer voorspeld bij Twente: 'De nieuwe Wieffer, hij gaat ook voor 30 miljoen'
Artikelbild:Recordtransfer voorspeld bij Twente: 'De nieuwe Wieffer, hij gaat ook voor 30 miljoen'

© IMAGO

Leon ten Voorde voorspelt dat Harrie Kuster eenzelfde soort ontwikkeling door gaat maken als Mats Wieffer. Laatstgenoemde maakte onlangs een transfer van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion, dat liefst dertig miljoen euro voor de verdedigende middenvelder betaalde. Kuster speelt nu, net als Wieffer vroeger, bij Twente.


OneFootball Videos


Wieffer speelde tussen 2010 en 2020 in de jeugdopleiding van FC Twente, maar wist nooit door te breken in het eerste. Twee jaar geleden besloot Feyenoord hem op te pikken voor 575.000 euro. De Tukkers profiteren ook mee van zijn miljoenentransfer naar Engeland: Twente kan 1,2 miljoen euro bijschrijven.

Leon ten Voorde voorspelt dat Harrie Kuster eenzelfde soort toekomst tegemoet gaat. "Kuster gaat straks ook voor dertig miljoen euro weg als hij zich met deze sneltreinvaart blijft ontwikkelen", voorspelt Ten Vorde in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia. "Harrie is nooit opgepikt door PEC Zwolle en pas op zijn vijftiende naar de FC Twente/Heracles Academie gegaan", doelt de clubwatcher op het feit dat Kuster opgegroeid is in Zwolle.

"Harrie is niet de grootste technicus, maar bij FC Twente zagen ze dat Harrie zich heel snel aanpast", gaat de journalist verder. "Ondanks dat hij een heel groot deel van de opleiding heeft gemist bij een BVO, ontwikkelt hij zich heel snel en kan hij zich steeds aan situaties aanpassen. Dat vinden ze heel interessant. Harrie is niet de beste in dit en dat, maar Harrie is een allrounder. Die vonden ze zo interessant dat ze hem een contract hebben gegeven. Heracles wilde hem ook hebben, maar hij heeft voor FC Twente gekozen."

In de oefenwedstrijd tussen Twente en STVV (2-2) was Kusters de grote man. Hij gaf een assist bij de eerste treffer en was zelf verantwoordelijk voor de tweede Twentse goal. "Dus let op Harrie Kuster die komende jaren. Dat is niet het grootste talent, maar echt zo'n allrounder. Het verhaal van de laatbloeiers bestaat dus echt nog steeds", besluit Ten Voorde.

Impressum des Publishers ansehen