Pascal Jansen vindt nieuwe klus en tekent bij 34-voudig landskampioen | OneFootball

Pascal Jansen vindt nieuwe klus en tekent bij 34-voudig landskampioen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13. Juni 2024

Pascal Jansen vindt nieuwe klus en tekent bij 34-voudig landskampioen

Artikelbild:Pascal Jansen vindt nieuwe klus en tekent bij 34-voudig landskampioen
Artikelbild:Pascal Jansen vindt nieuwe klus en tekent bij 34-voudig landskampioen

© IMAGO

Pascal Jansen heeft een nieuwe baan gevonden. De Nederlander gaat aan de slag gaat bij Ferencvaros, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Hongaarse topclub was op zoek naar een nieuwe manager sinds Dejan Stankovic op 16 mei besloot op te stappen. Sindsdien nam Leandro de honneurs op interim-basis waar.


OneFootball Videos


De club maakt niet bekend tot wanneer het contract van de keuzeheer loopt, maar Fabrizio Romano schrijft dat Jansen bij Ferencvaros tekent tot medio 2026. De club won de afgelopen zes jaar het landskampioenschap en was in totaal 34 keer de beste van Hongarije. Daarmee is de Ferencvaros recordkampioen van het land: MTK Boedapest staat tweede op de lijst met 23 landskampioenschappen.

Jansen werd afgelopen januari op straat gezet door AZ. De 51-jarige oefenmeester stond vanaf 5 december 2020 aan het roer bij AZ, dat Arne Slot meteen ontsloeg nadat duidelijk werd dat hij met Feyenoord in onderhandeling was. Onder Jansen werd onder meer een keer de derde en twee keer de vierde plaats in de Eredivisie veiliggesteld. Ook haalde AZ onder zijn leiding twee seizoenen geleden de halve finale van de Conference League, waarin de uiteindelijke winnaar West Ham United te sterk bleek.

Na zijn vertrek bij AZ werd Jansen in verband gebracht met tal van clubs. De trainer werd onder meer genoemd bij Ajax en Feyenoord, hoewel hij daar nooit echt concreet in beeld leek te zijn. In het buitenland verschenen onder meer de namen van clubs las Lech Poznan, Sunderland en Spartak Moskou, maar uiteindelijk kwam het met geen enkele van deze clubs tot een samenwerking.

Impressum des Publishers ansehen