Theo Janssen zou Reijnders passeren en pleit voor tweede opmerkelijke wissel | OneFootball

Theo Janssen zou Reijnders passeren en pleit voor tweede opmerkelijke wissel | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21. Juni 2024

Theo Janssen zou Reijnders passeren en pleit voor tweede opmerkelijke wissel

Artikelbild:Theo Janssen zou Reijnders passeren en pleit voor tweede opmerkelijke wissel

Theo Janssen is van mening dat bondscoach Ronald Koeman zijn opstelling op de schop moet gooien voor de interland tegen Frankrijk van vrijdagavond. De hoofdscout van Vitesse pleit ervoor dat Oranje met vijf verdedigers aan de wedstrijd gaat beginnen, wat ten koste gaat van Tijjani Reijnders.

"Ik zou met vijf verdedigers achterop spelen", legt Janssen uit in de talkshow Studio Fussball van de NOS. In de laatste linie kiest de analist voor Nathan Aké, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Lutsharel Geertruida en Jeremie Frimpong: "Ik zou met twee wingbacks gaan spelen en twee controlerende middenvelders die voor de verdediging blijven spelen", gaat Janssen verder. Op het verdedigende blok op het middenveld maakt hij ruimte voor Jerdy Schouten en Joey Veerman, die in zijn ogen de voorkeur boven Tijjani Reijnders moeten krijgen.


OneFootball Videos


Tekst gaat verder onder de opstelling van Theo Janssen voor het duel tegen Frankrijk van vrijdagavond:

Artikelbild:Theo Janssen zou Reijnders passeren en pleit voor tweede opmerkelijke wissel

© NOS

Voor het tweetal van PSV moeten Cody Cakpo en Memphis Depay met individuele klasse het verschil gaan maken: "De creativiteit voorin, met Weghorst als aanspeelpunt en daar moet je lopende mensen omheen krijgen", legt Janssen uit. Dat de analist voor een basisplek van Weghorst pleit heeft alles te maken met de manier waarop de boomlange aanvalsleider inviel tegen Polen (1-2 winst). Weghorst scoorde direct de belangrijke winnende treffer namens Oranje.

Impressum des Publishers ansehen