Deur voor toptransfer van AZ-uitblinker naar Inter wagenwijd open | OneFootball

Deur voor toptransfer van AZ-uitblinker naar Inter wagenwijd open | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21. Juni 2024

Deur voor toptransfer van AZ-uitblinker naar Inter wagenwijd open

Artikelbild:Deur voor toptransfer van AZ-uitblinker naar Inter wagenwijd open
Artikelbild:Deur voor toptransfer van AZ-uitblinker naar Inter wagenwijd open

© IMAGO

AZ heeft de opvolger van Yuki Sugawara officieel binnen in de vorm van Seiya Maikuma, zo melden de Alkmaarders via hun officiële kanalen. De 26-jarige Japanner komt over van Cerezo Osaka en daarmee lijkt de weg voor een toptransfer van diens landgenoot vrij. Sugawara werd recentelijk nog door Italiaanse media in verband gebracht met een overstap naar Inter, waar hij Denzel Dumfries mogelijk opvolgt.


OneFootball Videos


Inter zou de verrichtingen van Sugawara al een tijdje volgen. De 23-jarige vleugelverdediger was dit seizoen namens AZ in 38 duels al goed voor 4 goals en 8 assists. Bovendien heeft de twaalfvoudig international ook een contract tot medio 2025, waardoor de verwachting is dat hij niet al teveel zal moeten kosten. Een exacte vraagprijs van AZ is echter niet bekend. Sugawara vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 7,8 miljoen euro.

Artikel gaat verder onder de video

Dat er bij AZ rekening wordt gehouden met het vertrek van Sugawara blijkt ook uit de eerste zomeraanwinst van de Alkmaarders, die Maikuma tot medio 2028 hebben vastgelegd. "Hij was beschikbaar als concurrent voor de positie van rechtervleugelverdediger. Met de verwachting dat Sugawara waarschijnlijk een stap gaat maken, was het goed om daar alvast op in te spelen", vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts op de clubwebsite.

"Ik heb erg veel zin om voor de fans in dit stadion te mogen spelen. Ik heb veel geleerd bij mijn vorige club en heb me daar goed kunnen doorontwikkelen. Ik kreeg zelfs de kans om voor het Japanse elftal (acht interlands, red.) uit te komen", vertelt Maikuma op de officiële kanalen van AZ. Het is niet bekend welke transfersom gemoeid is met de komst van de vleugelverdediger, die nog tot begin 2026 onder contract stond bij Cerezo Osaka.

Hij was beschikbaar als concurrent voor de positie van rechtervleugelverdediger. Met de verwachting dat Sugawara waarschijnlijk een stap gaat maken, was het goed om daar alvast op in te spelen

- Max Huiberts (directeur voetbalzaken AZ)

Maikuma brak in 2020 door in het betaald voetbal bij V-Varen Nagasaki. Na twee seizoenen, waarin hij 75 duels (7 doelpunten, 13 assists) speelde, vertrok hij naar Cerezo Osaka. Op het hoogste niveau van Japan groeide de rechtsback al snel uit tot vaste waarde voor zijn team en dit seizoen kwam hij tot op heden zeventien keer in actie. Hierin was Maikuma goed voor één assist.

Impressum des Publishers ansehen