Nuri Sahin wil Ajax aftroeven en kassa bij NEC laten rinkelen | OneFootball

Nuri Sahin wil Ajax aftroeven en kassa bij NEC laten rinkelen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15. Juni 2024

Nuri Sahin wil Ajax aftroeven en kassa bij NEC laten rinkelen

Artikelbild:Nuri Sahin wil Ajax aftroeven en kassa bij NEC laten rinkelen
Artikelbild:Nuri Sahin wil Ajax aftroeven en kassa bij NEC laten rinkelen

© IMAGO

Nuri Sahin wil van Ferdi Kadioglu zijn eerste aanwinst maken als trainer van Borussia Dortmund, zo melden Turkse media. De 24-jarige vleugelverdediger van Fenerbahçe kan echter ook rekenen op interesse van Arsenal, Ajax, VfB Stuttgart en Napoli. Geïnteresseerde partijen zullen diep in de buidel moeten tasten voor Kadioglu, wiens voormalig werkgever NEC flink mee zal profiteren.


OneFootball Videos


Kadioglu speelde tussen 2008 en 2016 in de jeugdopleiding van NEC, waarna hij op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht debuteerde. Na zeventig duels, waarin de multifunctionele back goed was voor twaalf goals en zestien assists, werd hij voor 1,4 miljoen euro opgepikt door Fenerbahçe. Hier groeide Kadioglu uit tot Turks international. Afgelopen seizoen was hij goed voor 51 duels (3 goals, 5 assists) bij de Turkse topclub en veroverde hij een plek in de EK-selectie.

Zijn goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven in de Europese (sub)top. Volgens Turkse media staat Kadioglu hoog op het wensenlijstje van Sahin, die onlangs door Dortmund werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Turkse oud-voetballer is de opvolger van Edin Terzic, die met de Duitse topclub nog de finale van de Champions League.

Om Kadioglu los te weken bij Fenerbahçe moet Dortmund diep in de buidel tasten. De Turkse topclub stelde recentelijk José Mourinho aan als nieuwe hoofdtrainer en wil er alles aan doen om de selectie intact te houden. Kadioglu, die nog tot medio 2026 vastligt, moet naar verluidt een bedrag van ruim dertig miljoen euro opleveren.

Dortmund heeft ook concurrentie van Napoli, Stuttgart, Ajax en Arsenal. De laatstgenoemde club zou vorige maand een akkoord hebben bereikt met Kadioglu over een meerjarige verbintenis. De Engelse topclub zou de vleugelverdediger zien als opvolger van Oleksandr Zinchencko, die mag vertrekken uit Londen.

Indien Kadioglu daadwerkelijk vertrekt bij Fenerbahçe, zal er een behoorlijk bedrag naar NEC vloeien. De Nijmegenaren bedongen zes jaar geleden een doorverkooppercentage van minsten tien procent. Kadioglu vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 17 miljoen euro, maar als Fenerbahçe er in slaagt om liefst 30 miljoen euro te incasseren, dan zal NEC 3,75 miljoen euro incasseren. Dit is inclusief opleidingsvergoeding.

Impressum des Publishers ansehen