Josip Sutalo kan Champions League in met landskampioen na vertrek bij Ajax | OneFootball

Josip Sutalo kan Champions League in met landskampioen na vertrek bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. Juli 2024

Josip Sutalo kan Champions League in met landskampioen na vertrek bij Ajax

Artikelbild:Josip Sutalo kan Champions League in met landskampioen na vertrek bij Ajax
Artikelbild:Josip Sutalo kan Champions League in met landskampioen na vertrek bij Ajax

© IMAGO

De interesse voor Josip Sutalo lijkt langzaam maar zeker op gang te komen. Waar eerder Wolverhampton Wanderers werd genoemd als mogelijke nieuwe club van de Kroatische verdediger, blijken ook Fiorentina, West Ham United, Brighton & Hove Albion en Bayer Leverkusen geïnteresseerd in de mandekker van Ajax.


OneFootball Videos


Het moet gek lopen, wil Sutalo komend seizoen nog speler zijn van Ajax. De Amsterdammers willen graag van de verdediger af, aangezien de club de inkomsten goed kan gebruiken met oog op de komst van nieuwe spelers. De club zal eerst de kas moeten spekken, alvorens het geld kan investeren in versterkingen. Om die reden zou de club bereid zijn om mee te werken aan een vertrek van Sutalo, die afgelopen zomer nog overkwam van Dinamo Zagreb.

In zijn eerste jaar in dienst van Ajax maakte Sutalo een allesbehalve overtuigende indruk. De 24-jarige mandekker liet zelden tot nooit zien waarom Ajax afgelopen zomer een bedrag van 20,5 miljoen euro voor hem neertelde. Hoewel Sutalo tot 32 wedstrijden kwam in het shirt van Ajax in zijn eerste seizoen, bewees de Kroaat zelden zijn meerwaarde voor de Amsterdammers.

Een vertrek lijkt nu dan ook aanstaande. Zeker nu de interesse vanuit het buitenland aan het toenemen is. Transfermarktexpert Nicolò Schira meldt op X dat Bayer Leverkusen, West Ham United en Brighton & Hove Albion interesse zouden hebben, terwijl Gianluca Di Marzio op zijn website schrijft dat Fiorentina overweegt om een poging te wagen. De Italiaanse subtopper had afgelopen zomer ook al interesse in Sutalo, maar zag de verdediger uiteindelijk naar Amsterdam vertrekken.

Het mogelijke vertrek van Sutalo zal betekenen dat Ajax financiële ruimte krijgt om mogelijk te investeren in de selectie. Echter is de waarde van de verdediger afgelopen maanden behoorlijk achteruitgegaan, waardoor de kans groot is dat de Amsterdammers verlies zullen draaien. Sutalo vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van elf miljoen euro. Dat terwijl de centrale verdediger in november nog een ETV van 15,6 miljoen euro had.

Impressum des Publishers ansehen