Manchester United bereikt 'totaalakkoord': Ajax-hereniging in de maak | OneFootball

Manchester United bereikt 'totaalakkoord': Ajax-hereniging in de maak | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Juli 2024

Manchester United bereikt 'totaalakkoord': Ajax-hereniging in de maak

Artikelbild:Manchester United bereikt 'totaalakkoord': Ajax-hereniging in de maak
Artikelbild:Manchester United bereikt 'totaalakkoord': Ajax-hereniging in de maak

© IMAGO

Noussair Mazraoui is volgens transfermarktexpert Santi Aouna op weg naar Manchester United. Het dossier is in stroomversnelling gekomen en United heeft een akkoord bereikt met zowel Bayern München als de rechtsback zelf. Alle seinen lijken daardoor op groen te staan voor de komst van de ex-Ajacied, die in Manchester herenigd wordt met Erik ten Hag, die hij kent van zijn tijd in Amsterdam.


OneFootball Videos


United betaalt naar verluidt om en nabij de 25 miljoen euro om Mazraoui los te weken bij Bayern. De Marokkaans international was op zoek naar een nieuwe uitdaging, daar hij niet meer voorkomt in de plannen van de Zuid-Duitsers. Bij Bayern, dat de vleugelverdediger in de zomer van 2022 transfervrij overnam van Ajax, loopt zijn contract nog tot de zomer van 2026.

Eerder leek Mazraoui nog op weg naar West Ham. Aouna schrijft dat the Hammers een akkoord bereikt hadden met Bayern over een bedrag van tussen de 20 en 25 miljoen euro. Ook met de speler was al een persoonlijk akkoord bereikt en alleen een handtekening ontbrak nog. Mazraoui zou echter helemaal niet enthousiast geweest zijn over een transfer naar West Ham. De verdediger wilde weliswaar wel naar de Premier League, maar zijn voorkeur lag bij Manchester United.

The Red Devils moesten echter eerst Aaron Wan-Bissaka verkopen voordat de beleidsmakers echt konden doorpakken. Er waren echter wel al onderhandelingen tussen de clubs. Inmiddels is ook vooruitgang geboekt in het dossier rond de verkoop van Wan-Bissaka. De 26-jarige Engelsman lijkt uitgerekend op weg naar West Ham United, de club waar Mazraoui bijna naartoe was gegaan.

The Hammers hebben al een akkoord bereikt met United en treedt nu in onderhandeling met de voormalig jeugdinternational. Aouna schrijft echter dat de verwachting is dat de partijen snel tot een vergelijk zullen komen, aangezien het salarisaanbod van West Ham overtuigend genoeg zou moeten zijn voor Wan-Bissaka om de overstap naar Londen te maken.

Impressum des Publishers ansehen