Grote paniek bij eerste oefenduel FC Twente: wedstrijd afgelast door ernstig ongeval met hijskraan | OneFootball

Grote paniek bij eerste oefenduel FC Twente: wedstrijd afgelast door ernstig ongeval met hijskraan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22. Juni 2024

Grote paniek bij eerste oefenduel FC Twente: wedstrijd afgelast door ernstig ongeval met hijskraan

Artikelbild:Grote paniek bij eerste oefenduel FC Twente: wedstrijd afgelast door ernstig ongeval met hijskraan

Er is zaterdagavond een streep gegaan door de eerste oefenwedstrijd van FC Twente tegen STEVO, nadat er een ongeval plaatsvond tijdens de sfeeractie in aanloop naar de aftrap. Bij de actie raakten meerdere toeschouwers gewond. Zij zijn inmiddels wel weer aanspreekbaar, zo meldt Voetbal International.

De fans van de Tukkers hadden een prachtig spandoek in petto. Deze werd omhoog getild door een hijskraan. Bij de opkomst viel er echter een stellage waar het doek aan hing naar beneden. Spelers van beide ploegen en omstanders schoten direct te hulp om de stellage te verwijderen.


OneFootball Videos


De gewonde supporters werden met spoed verzorgd. Het is momenteel onduidelijk wat de ernst is van de verwondingen, maar STEVO heeft omgeroepen dat de slachtoffers aanspreekbaar zijn. Het speelveld werd voor de zekerheid vrij gemaakt voor een eventuele landing van een traumahelikopter.

VI weet te melden dat er vijf ambulances ter plaatse waren bij het ongeval. Ook de brandweer en politie hebben zich reeds gemeld. Ook Voetbal Ultras meldt zaterdagavond informatie over het ongeval. "Er een groot megadoek ingestort. De spelers schoten direct te hulp. Op het eerste oog lijkt het dat er ongeveer tien gewonden zijn gevallen, waarvan enkele ernstig", schreef het medium op X. Voetbal Ultras voegt in hetzelfde bericht ook een video van het ongeval.

Impressum des Publishers ansehen