Hilgers moet als alternatief voor Hancko naar de Premier League | OneFootball

Hilgers moet als alternatief voor Hancko naar de Premier League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Juni 2024

Hilgers moet als alternatief voor Hancko naar de Premier League

Artikelbild:Hilgers moet als alternatief voor Hancko naar de Premier League
Artikelbild:Hilgers moet als alternatief voor Hancko naar de Premier League

© IMAGO

Mees Hilgers is volgens Schotse media op de radar verschenen bij Rangers FC. De 23-jarige verdediger van FC Twente maakte eerder al kenbaar open te staan voor een nieuw avontuur. Volgens de data van SciSports doet Leicester City er echter verstandig aan om aan te kloppen voor Hilgers, die als geschikt alternatief geldt voor de veel duurdere Dávid Hancko van Feyenoord.


OneFootball Videos


Hancko werd in een eerder stadium genoemd als potentiële aanwinst van Leicester City. The Foxes zouden concreet geïnteresseerd zijn en waren bereid om een eerste bod uit te brengen op de Slowaaks international. Tot op heden is hier verder niets over naar buiten gekomen en lijkt Atlético Madrid momenteel de enige club met concrete belangstelling in Hancko.

Het is niet onlogisch dat Leicester City de interesse in Hancko op een lager pitje heeft gezet. De vraagprijs van Feyenoord is volgens Spaanse media tussen de 35 en 40 miljoen euro. Indien de enkelvoudig Engels kampioen aanklopt voor Hilgers zal het naar verluidt ongeveer vier miljoen euro op tafel moeten liggen.

Hilgers zou door zijn management bij tal van topclubs zijn aangeboden en zodoende verscheen hij op het verlanglijstje van Rangers. Het is echter de vraag of de Schotse topclub kan voldoen aan de vraagprijs van Twente. Schotse media kunnen niet met zekerheid zeggen of Rangers dit bedrag kan ophoesten.

Hilgers als alternatief voor Hancko bij Leicester City

In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging hoeft Hilgers, wanneer een transfer naar Rangers niet doorgaat, niet te treuren. Volgens de Career Advice Tool van SciSports heeft de Nederlands jeugdinternational namelijk een Club Fit van 82 met Leicester City, waar hij zich goed kan ontwikkelen en perspectief heeft op speeltijd. Daarnaast zou hij ook goed passen binnen de spelopvatting.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Voor Leicester City biedt de komst van Hilgers ook uitkomst, daar er volgens de gegevens van het data-analysebureau een goedkopere versie van Hancko kan worden aangetrokken. Hilger heeft namelijk een similarity van 99 procent met Hancko. Beide verdedigers worden aangemerkt als Ball Playing Defender en zijn veelvuldig betrokken in de opbouw.

Qua ontwikkeling is Hilgers volgens SciSports op dit moment ook verder dan dat Hancko was op 23-jarige leeftijd. De jonge mandekker heeft momenteel een Skill van 67,8 en een Potential van 75,7. Hancko heeft op 26-jarige leeftijd een Skill van 68,9 en beschikt over een lagere Potential van 73,4 volgens het algoritme van FootballTransfers.

Vorig jaar werd Hilgers volop gelinkt aan binnenlandse interesse van onder meer Feyenoord, maar koos hij er uiteindelijk voor om zijn krabbel te zetten onder een nieuwe verbintenis tot medio 2026. Afgelopen seizoen was Hilgers goed voor 33 duels. Hierin raakte hij niet betrokken bij een doelpunt.

Impressum des Publishers ansehen